Trečiadienio vakarą į DELFI kreipėsi skaitytojas Matas. Jis buvo nemaloniai nustebęs, kai pastebėjo, kad traukinio bilietas prieš šventes pabrango.

„Bandžiau išsiaiškinti priežastis, kodėl prieš šventes buvo pabranginti traukinių bilietai (panaikinta 20 proc. nuolaida, kuri būdavo taikoma perkant traukinio bilietą prieš 3 dienas), tačiau „Lietuvos geležinkeliai“ nepanoro suteikti informacijos“, – parašė vyriškis.

„Lietuvos geležinkelių“ atstovė žiniasklaidai telefonu patvirtino, kad bendrovė keičia keleivių bilietų kainodarą, tačiau iki ketvirtadienio ryto paprašė laiko atsakyti į tokius klausimus: kokiais maršrutais, tiksliai kiek ir dėl kokių priežasčių padidėjo bilietų kainos, kaip jos keisis kitais metais.

Vis dėlto ketvirtadienį po pietų ji pranešė, kad dėl pasikeitimų bendrovės vadovybėje informacijos šiandien nepateiks, nes rytoj apie tai esą bus platinamas pranešimas.

Be informacijos apie kitas nuolaidas, įmonės interneto puslapyje vis dar galima rasti tokią informaciją: „Perkant vienkartinius bilietus, skirtus važiuoti tuo pačiu maršrutu į abi puses „ten“ ir „atgal“, visais vietinio susisiekimo traukiniais, bilietui „atgal“ taikoma: 15 proc. nuolaida kasose; 20 proc. nuolaida internete“.

Vis dėlto pabandžius nusipirkti bilietus į Klaipėdą ir atgal, bendra bilietų kaina nurodoma be tokios nuolaidos.

Be to, mėginant nusipirkti bilietą į Klaipėdą šį šeštadienį dieną, pasirodo pranešimas: „Klaida! Vietų nėra“.

Bendrovė skelbia per metus pervežanti 5 mln. keleivių.

Pasirodžius DELFI publikacijai, „Lietuvos geležinkeliai“ informavo, kad kelionių traukiniais populiariausiais maršrutais kainos artimiausiais metais išliks stabilios. Nuo 2017 m. sausio 1 d. neženkliai – vidutiniškai 5,3 proc. – didės tik kai kurių maršrutų bilietų kainos.

„Kelionių traukiniais kainos nesikeitė nuo 2013-ųjų sausio 1 d. Tuomet kelionės traukiniais atpigo dėl nuo 19 iki 9 proc. sumažinto PVM bilietams geležinkelių transportu. Traukinių bilietų kainos taip pat neženkliai kito nuo 2015 m. rugsėjo 1 d., kai dėl euro įvedimo dalyje maršrutų jos buvo koreguojamos iki 0,1 euro tikslumo. Sprendimas didinti kelionių traukiniais kainas priimtas 2016 m. lapkričio 25 d.“, – rašoma bendrovės pranešime.

Siekdama, kad keleiviai geriau orientuotųsi, kaip keisis kainos, bendrovė pateikė kelis pavyzdžius:

Vilnius-Kaunas: nuo 4,46 iki 6,65 Eur (priklausomai nuo klasės ir traukinio tipo). Kaina nesikeis.
Vilnius-Klaipėda: nuo 13,77 iki 18,05 Eur (priklausomai nuo klasės ir traukinio tipo). Kaina nesikeis.
Vilnius–Pabradė: buvo – 2,80 Eur, bus – 2,90 Eur. Pokytis – 3,57 proc.
Kaunas–Šiauliai: buvo – 6,30 Eur, bus – 6,50 Eur. Pokytis – 3,17 proc.
Šiauliai–Radviliškis: buvo – 1,30 Eur, bus – 1,40 Eur. Pokytis – 7,69 proc.
Vilnius–Ignalina – buvo 4,10 Eur, bus – 4,40 Eur. Pokytis – 7,32 proc.

Bendrovė taip pat pateikė informaciją informuoja apie maršrutus, į kuriuos bilietai šiai dienai jau išpirkti:

23 d. ir 24 d. 6.50 val. Vilnius-Klaipėda;
23 d. 9.50 val. Vilnius-Klaipėda;
26 d. 10.30 val. Vilnius-Klaipėda;
Tik kelios vietos likusios 24 d. 9.50 val. Vilnius-Klaipėda ir 23 d. 17.10 val. Vilnius-Klaipėda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)