Nuo šiol jei kelionės metu naudositės autobusu ar troleibusu ir maršrutinių taksi paslaugomis, kelionė kainuos 1 eurą. Lengvatos naudojantis maršrutiniais taksi nebus taikomos.

Nuo šiol e-bilietas galios ir Kauno miesto maršrutiniuose taksi, kurie tampa vieningos viešojo transporto sistemos dalimi. E-bilieto nuskaitymo sistema integruota į visus 79 maršrutinius taksi mikroautobusus. Mikroautubusai stos stabdomi viešojo transporto stotelėse.

Per 30 minučių nuo kelionės pradžios galima persėsti iš mikroautobuso į troleibusą ar autobusą arba atvirkščiai. Apskaičiuota, kad vidutiniškai kelionė Kaune trunka apie 20 minučių.

Be to, nuo šiol bus galimybė už 35 eurus įsigyti mėnesinį e-bilietą, su kuriuo maršrutiniais taksi galima keliauti neribotai. Apskaičiuota, kad 80 proc. keleivių naudoja e-bilietą.

Dar viena naujovė – informacija apie atvažiuojančius maršrutinius taksi atsiranda viešojo transporto stotelių švieslentėse.

Skaičiuojama, kad naujoji sistema padės keleiviams sutaupyti dėl dviejų priežasčių. Pirma – šiuo metu darbo dienomis galiojantis e-bilietas kainuoja 44 eurus, o visomis dienomis – 50 eurų. Dabar bilietas kainuos 35 eurus. Iki šiol kelionė su persėdimais kainuodavo 2 eurus, o dabar ši kelionė atpigs perpus, o persėsti bus galima nemokamai.

„Kas trečias kaunietis naudojasi troleibusais ir autobusais, maršrutiniais taksi – kas dešimtas iš jų“, - kalbėjo Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

„Žinojome, kad ateis laikas, kai miesto viešasis transportas turės jungtis. Dabar bys panaikinta nesveika konkurencija tarp vadinamųjų mikriukų ir viešojo transporto. Dabar tai nebus atskirta“, - teigė Linas Skardžiukas, UAB „Kautra“ vadovas.

Naujus bilietus bus galima įsigyti jau nuo ketvirtadienio, o galioti jie pradės nuo naujųjų metų.

Kaune viešuoju transportu reguliariai naudojasi 100 tūkst. žmonių.

Nors oficialiai teigiama, kad sistema pradės funkciuoti nuo sausio, 420 keleivių maršrutiniuose taksi išvydę naujuosius nuskaitymo aparatus jau spėjo jais pasinaudoti.

Naujosios sistemos įdiegimas kainavo apie 220 tūkst. eurų.

„Manome, kad kelionėms tapus patogesnėms, keleivių skaičius turėtų augti. Be to, reguliariai besinaudojantiems maršrutiniais taksi kelionės ženkliai pigti“,- teigė Paulius Keras, Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Nuo šiol e-bilietus bus galima pildyti ne tik prekybos vietose, bet ir pas maršrutinių taksi vairuotojus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)