Pasak FNTT vadovo, kratos vykdomos centrinėje „Lietuvos geležinkelių" būstinėje, taip pat gali būti arba jau yra atliekamos ir antrinėse geležinkelių įmonėse.

„(Vykdomas, - ELTA) tyrimas dėl sukčiavimo, dėl mokestinio skaičiavimo", - Eltai sakė K. Jucevičius.

FNTT vadovas neatmetė galimybės, jog vykdant ikiteisminį tyrimą gali būti sulaikyti ar apklausti geležinkelių darbuotojai, tačiau teigė, kad buvusiam „Lietuvos geležinkelių" vadovui Stasiui Dailydkai kol kas jokie įtarimai nėra pareikšti.

Daugiau informacijos apie vykdomą tyrimą FNTT žada pateikti trečiadienį.

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) tyrimas nesusijęs su valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ veikla ir su bendrovės vidaus sandoriais, sako geležinkelių vadovas Andrius Montrimas.

„Šis tyrimas nėra susijęs su „Lietuvos geležinkelių“ veikla ir nėra susijęs su vidaus sandoriais. Yra įmonės, kurios turi sandorius su mumis. Tų įmonių veikla yra tikrinama. Mes visapusiškai bendraujame su tyrėjais, bet daugiau komentarų negaliu suteikti, nes tai pakenktų tyrimui. Tos įmonės nėra „Lietuvos geležinkelių“ antrinės įmonės“, - žurnalistams antradienį sakė laikinasis „Lietuvos geležinkelių“ vadovas A.Montrimas.

Jis teigė negalįs suteikti išsamesnės informacijos apie FNTT atliktas kratas.

Ilgametis „Lietuvos geležinkelių" generalinis direktorius S. Dailydka iš pareigų atsistatydino gruodžio pradžioje, įmonei laikinai vadovauja Geležinkelių infrastruktūros direkcijos direktorius Andrius Montrimas. „Lietuvos geležinkelių" valdymą ne kartą yra kritikavusi Prezidentė Dalia Grybauskaitė, įmonę, dėl veiklos skaidrumo ir efektyvumo trūkumo, pavadinusi „valstybe valstybėje".

Žiniasklaida pastaruoju metu kėlė klausimus dėl „Lietuvos geležinkelių“ paramos skaidrumo, vidaus sandorių ir partnerystės su Rusijos koncernu „Transmashholding“.

Portalas 15min.lt rašė, kad „Lietuvos geležinkeliai“ su antrinėmis įmonėmis 2011-2015 metais sudarė vidaus sandorių už 429 mln. eurų, o didelė jų dalis atiteko šių įmonių be konkursų samdytiems neatskleidžiamiems subrangovams.

Be to, „Lietuvos geležinkeliai“ bendradarbiauja su Rusijos koncernu „Transmashholding“, iš kurio antrinės įmonės 2012-2013 metais geležinkeliai konkurso pirko lokomotyvų važiuoklės rėmų už 44,92 mln. eurų. Vienas šio Rusijos koncerno akcininkų taip pat yra Rusijos karinės pramonės koncerno „Kalašnikov“ akcininkas.

BNS gauti išsamūs pastarųjų trejų metų bendrovės paramos duomenys rodo, kad Vilkaviškio rajono ir Mažeikių rajono lopšeliai, darželiai ir sporto mokyklos sulaukė išskirtinio dėmesio skirstant „Lietuvos geležinkelių“ paramą. Vilkaviškio vienmandatėje apygardoje kadenciją baigiantis premjeras Algirdas Butkevičius į Seimą kandidatuoja nuo 1996 metų, o Mažeikiuose savivaldybės tarybos nariu dirba ministro pirmininko patarėjas susisiekimo klausimais Darius Jarmantavičius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)