Vis dėlto snygis buvo toks stiprus, kad druskos jau nebespėjo tirpdyti krintančio sniego, o nuvalytus kelių ruožus per kelias minutes vėl užklodavo sniego sluoksnis.

Nuo 23 val., pūgai pasibaigus ir eismui mieste nurimus, Vilniaus kelininkai visą naktį valė sniegą, o paryčiais gatves dar kartą pabarstė druskomis.

Platesnėse atkarpose vienu metu dirbo po du ar net tris sunkvežimius, stumdydami sniegą į šalikeles. Taip pagrindinės miesto gatvės buvo paruoštos intensyviam pirmadienio ryto eismui.

Per parą UAB „Grinda“ druskų barstytuvai atliko apie 120 reisų ir išbėrė apie 860 t druskos. Atokesnėse ar ne taip intensyviai važiuojamose gatvėse buvo išberta apie 220 kub. metrų smėlio-druskos mišinio.

„Vilniaus miesto priežiūros tarnyba glaudžiai bendradarbiauja su BPC, kelių policija, greitosios medicininės pagalbos ekipažais ir Vilniaus visuomeninio transporto vežėjais, ir operatyviai reaguoja į jų pranešimus apie sunkiau pravažiuojamas atkarpas. Per praėjusią parą pagalbos skambučių buvo daug, tačiau ypatingą dėmesį skiriame toms gatvėms, kuriomis vyksta intensyvus visuomeninio transporto eismas,“ – pasakoja UAB „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)