Pertvarkos prireikė visų pirma dėl to, kad dabartinis AB „Smiltynės perkėla“ administracijos pastatas darosi nebetinkamas eksploatuoti. Bendrovė į seną pastatą, neatitinkantį šiandienos reikalavimų ir vizualiai prastai atrodantį, investuoti neketina, tad ateityje planuojama jį nugriauti ir statyti naują.

Pasak įmonės generalinio direktoriaus Dariaus Butvydo, šiuo metu „Smiltynės perkėla“ derina teritorijos detaliojo plano korekciją, numatančią užstatymo plotus, aukštingumą ir kt.

Žadama, kad ateityje teritorijos vaizdas gerokai keisis – bus pastatytas ir naujas pastatas keleiviams, ir automobilių stovėjimo aikštelės, ir kt. Planuojama, jog atsiras daugiau bilietų kasų, sustojimo vieta autobusams, dings siurblinės.

Perkėloje numatomos didžiulės permainos būtų įgyvendinamos trimis etapais. Kada bus parinktas rangovas, kada prasidės ir kada bus baigti konkretūs darbai, D. Butvydas neprognozuoja.

Aišku tiek, kad sezono metu rekonstrukcijos darbai nebus atliekami – kad nesutriktų keltų veikla. Darbai bus vykdomi rudenį, žiemą iki pavasario, kai keleivių ir automobilių srautai maži.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)