Didžioji AB „Lietuvos geležinkeliai“ paramos dalis, žiniasklaidos duomenimis, skirta su Lietuvos socialdemokratų partijos nariais susijusioms įstaigoms ir organizacijoms remti.

Seimo narė A. Bilotaitė šį faktą vadina skandalingu ir žada siekti, kad nedelsiant būtų pradėtas tyrimas dėl „Lietuvos geležinkelių“ veiklos skiriant paramą.

„Valstybinės įmonės nėra nuosavi „uabai“, jos valdo didelius pinigus, kurie priklauso mokesčių mokėtojams, todėl turi būti naudojami atsakingai ir racionaliai. Kas galėtų paneigti, kad teikiant paramą pasirinktiems juridiniams asmenims galimai bandoma nusipirkti įtaką ar politinį užnugarį“, – sako A. Bilotaitė.

Parlamentarė mano, kad būtina nuodugniai ištirti, kam valstybės valdomos įmonės teikia paramą bei įpareigoti jas šią informaciją pateikti viešai.

AB „Lietuvos geležinkeliai“ yra viena iš keturių valstybės valdomų įmonių, sumokančių daugiausiai dividendų į valstybės biudžetą. A. Bilotaitės teigimu, šiemet kadenciją baigianti Vyriausybė leido įmonei nesumokėti didelės dalies – 135 mln. eurų dividendų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)