Tai paaiškėjo Finansinių nusikaltimų tyrimo (FNTT) tarnybos Kauno apygardos valdybos atliekame ikiteisminiame tyrime dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo Kauno automobilių turgų administruojančioje bendrovėje.

Pirminiais tyrimo duomenimis, bendrovės atsakingi asmenys per porą mėnesių iš kasos aparatų grynaisiais pinigais paėmė daugiau nei 90 tūkst. eurų, o pagal kasos pajamų orderius įnešė 56 tūkst. eurų. Taigi į Kauno automobilių turguje veikiančios bendrovės buhalteriją nebuvo įtraukta beveik 34 tūkst. eurų.

Neoficialiuose bendrovės žurnaluose užfiksuota, kad per kelis mėnesius bendrovė už vilkikų aptarnavimą išrašė daugiau nei 800 bilietų, kainuojančių po 90 eurų. Į bendrovės apskaitą buvo įtraukti 375 bilietai, o likę ne mažiau kaip 469 bilietai, kurių bendra suma siekia daugiau nei 42 tūkst. eurų, nebuvo įtraukti į apskaitą.

FNTT Kauno apygardos valdybos tyrėjai atliko kratas bendrovės administracinėse patalpose, buhalterijoje, įvažiavimo į turgų saugos postuose. Kratų metu buvo paimti įvairūs dokumentai, kompiuterinės apskaitos duomenys. Atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)