„Keitėme bilietus, skridome kiek vėliau per Rygą su „Air Baltic“. Teko šiek tiek keliomis valandomis anksčiau išvažiuoti. Žurnalistai, kurie buvo ten, turėtų šiandien ar rytoj grįžti, nes streikas pratęstas“, - BNS sakė europarlamentaras, „valstiečių“ atstovas Bronis Ropė.

Anot jo, po Strasbūre vykusios plenarinės sesijos lietuvių europarlamentarams, išvykusiems skristi iš Frankfurto oro uosto, pavyko grįžti dar ketvirtadienį, tačiau kitu laiku, nei planavo - kartu su juo lėktuvu per Rygą grįžo Europos Parlamento (EP) nariai Paulius Saudargas, Laima Andrikienė, Valdemaras Tomaševskis, Valentinas Mazuronis, iš Rygos kartu skrido ir Europos Komisijos (EK) atstovybės Lietuvoje vadovas, EP pirmininko patarėjas Arnoldas Pranckevičius. Likę europarlamentarai, taip pat rinkosi kitus jungiamuosius skrydžius per kitus Europos miestus.

Pasak kartu su EP nariais turėjusios skristi žurnalistės Rūtos Kupetytės, „Lufthansa“ dar trečiadienį žinute informavo, kad rytojaus skrydis atšauktas, pasiūlė ieškoti alternatyvų. Nurodytame tinklalapyje pateiktais telefonų numeriais prisiskambinti pavyko tik per pusvalandį, tuomet pasiūlytas penktadienio skrydis.

„Mums tiko toks variantas, tačiau ketvirtadienį ir vėl sulaukėme žinutės, kad ir penktadienį „Lufthansa“ streikuoja, skrydis atidėtas iki šeštadienio. Tuomet paskambinę paprašėme, kad grąžintų pinigus ir ieškojome kitų būdų, kaip grįžti“, - BNS sakė ji.

Grupei žurnalistų teko iš Strasbūro važiuoti iki Paryžiaus, kur vienintelis tikęs variantas buvo jungiamasis skrydis į Vilnių per Rygą.

„Lufthansa“ pilotų profesinės sąjungos pranešė, kad trečiadienį pradėtas streikas bus tęsiamas ir šeštadienį, lapkričio 26 dieną. Oro bendrovė per tris dienas buvo priversta atšaukti 2,618 tūkst. skrydžių. Dėl streiko – jau 14-o nuo 2014 metų balandžio – nukentėjo daugiau kaip 315 tūkst. keleivių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)