Manoma, kad ketvirtadienį dėl streiko bus atšaukta per 900 skrydžių, tvarkaraščio pakeitimai sujauks 155 tūkst. keleivių planus.

Penktadienį streikas sutrikdys daugiausia Europos vidaus skrydžius, atliekamus iš Vokietijos oro uostų, teigiama pilotų profsąjungos pareiškime.

Bendrovė „Lufthansa“ atsiprašo keleivių už nepatogumus ir žada imtis priemonių, kad streiko padariniai jiems būtų kiek įmanoma mažiau skausmingi. Šiuo tikslu ketvirtadienį ir greičiausiai penktadienį bendrovės lėktuvai skraidys pagal „specialų tvarkaraštį“, teigiama aviacijos bendrovės pareiškime.

Bendrovė pažymi, kad ketvirtadienį ir penktadienį vykstantis streikas sutrikdys tik „Lufthansa“ skrydžius. Antrinės bendrovės „Eurowings“, taip pat „Austrian Airlines“, SWISS ir „Brussels Airlines“, priklausančių „Lufthansa Group“, skrydžiai bus atliekami pagal tvarkaraštį.

„Lufthansa“ pilotų streikas prasidėjo trečiadienį. Dėl streiko trečiadienį bendrovė buvo priversta atšaukti per 900 skrydžių, streiko padarinius pajuto maždaug 100 tūkst. keleivių. „Eurowings“ personalas streikavo vieną dieną.

Aviacijos bendrovės pilotai pažymi, kad jų atlyginimai per penkerius metus buvo įšaldyti. Profsąjunga reikalauja, kad 5400 pilotų atlyginimai būtų padidinti 3,6 proc. atgaline data, už kiekvienus algų įšaldymo metus, tai yra daugiau kaip 20 proc.

Tai jau keturioliktasis bendrovės pilotų streikas nuo 2014 metų balandžio. Anksčiau pilotai streikavo, reikalaudami užtikrinti kompensacines išmokas pasitraukiant į pensiją ir darbo vietos išsaugojimo garantijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)