"British Airways" atliks ribotą skaičių skrydžių nuo 8 valandos (22 valandos Lietuvos laiku) šiandien vakare. Bus priimami tik keleiviai, turintys rezervuotos vietos patvirtinimą skrydžiams po 8 valandos vakaro šiandien. Kiti klientai šį vakarą į Heathrow atvykti neturėtų", - teigė avialinijų atstovas spaudai.

Daugiau nei 100 tūkst. "British Airways" keleivių užstrigo oro uoste vasaros atostogų sezono piko metu, nes avialinijos pastarosiomis dienomis turėjo nutraukti skrydžius dėl nesankcionuoto darbuotojų streiko.

Heathrow, didžiausiame iš penkių Londono oro uostų, keliautojai miega ant grindų, nes viešbučių jau nebepakanka. Oro uosto administracija neleidžia į terminalus televizijos žurnalistų, nes žino, kad įsiutusių keleivių emocijos, atkartotos žinių laidose, dar pablogins padėtį.

BA teigimu, apie 1 tūkstantį jos bagažo tarnybos darbuotojų, autobusų vairuotojų ir kito personalo ketvirtadienį nutraukė darbus, palaikydami 800 darbininkų, kuriuos šią savaitę atleido BA maistą ir gėrimus tiekianti bendrovė "Gate Gourmet".

Chaosas judriausiame tarptautiniame oro uoste sutrikdė ir kitų avialinijų - Australijos "Qantas Airways Ltd.", Suomijos nacionalinės vežėjos "Finnair", Šri Lankos avialinijų ir kitų - darbą.

"Šiandien ir greičiausiai dar kelias dienas oro uoste laukiama tikro chaoso", - teigė Heathrow oro uosto direktorius BBC radijo tarnybai.

BA tikino vedanti derybas su savo darbuotojais, tačiau kol kas per anksti kalbėti, ar bus vedamos derybos su profesinėmis sąjungomis.

"Pagrindinis mūsų uždavinys dabar - sugrąžinti darbuotojus į darbą, to mes ir sieksime", - kalbėjo R.Goodfellow.

Profsąjungų teigimu, registravimo tarnybų darbuotojai, išplūsti piktų keleivių, išvyko į namus.

"Norėčiau nuoširdžiai atsiprašyti savo klientų, - teigė BA generalinis direktorius Rodas Eddingtonas. - Beveik 100 mūsų lėktuvų, 1 tūkstantis lakūnų ir įgulos narių dėl streikų pateko į keblią padėtį".

R.Eddingtonas ragino transporto ir darbininkų profesinę sąjungą bei "Gate Gourmet" bendrovės vadovus išspręsti nesutarimus ir "nustoti kankinus mūsų klientus".

Tačiau derybos tarp dviejų pusių ketvirtadienį baigėsi nesėkme, ir iki šiol neaišku, kas bus toliau.

Kaip pranešė BA, 20 tūkst. įstrigusių keleivių turėtų grįžti namo arba apsistoti aplinkui oro uostą esančiuose perpildytuose viešbučiuose.

Šimtai keleivių mėgino miegoti ant grindų Heathrow 4-ajame terminale, tuo tarpu dar didesnės minios žmonių liko už terminalo durų, kai personalo darbuotojai uždarė terminalo duris, norėdami išvengti perpildymo. Avialinijos skelbė užsakiusios keleiviams "kelis tūkstančius" viešbučio kambarių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją