„Darbai šiemet vyks tol, kol leis palankios oro sąlygos, o kitą vasarą vilniečiai ir miesto svečiai jau galės džiaugtis visiškai atnaujinta Vilniaus gatve. Po rekonstrukcijos gatvė, kurioje ir taip virte verda gyvenimas, taps dar patrauklesnė, dar labiau lankoma miestiečių ir miesto svečių“, – sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Vilniaus gatvės važiuojamojoje dalyje bus paklota apie 165 tūkst. naujų juodo bazalto ir granito trinkelių, apie 97 tūkst. (du trečdaliai) likusių dar geros būklės trinkelių bus perklotos iš naujo. Apie 20 tūkst. senų nusidėvėjusių šaligatvio plytelių bus pakeistos naujomis granito plytelėmis bei įrengti nauji granito borteliai. Atnaujinant gatvę, bus sutvarkytos ir požeminės komunikacijos: vandentiekis, kanalizacija, keičiami pastatų lietvamzdžiai ir kt. Be to, gatvėje bus pakeista 15 kelio ženklų ir pastatytos 5 naujos šiukšliadėžės.

Miesto svečių ir vilniečių pamėgtoje gatvėje bus įrengtas naujas LED apšvietimas su valdymo bei kontrolės sistema, kuri leidžia operatyviai reaguoti į galimus gedimus, nuotoliniu būdu valdo apšvietimo sklaidą ir srautą. Šiuolaikiškas modernus apšvietimas ne tik leis taupyti energiją, bet ir suteiks teritorijai erdvinį jaukumą.

„Rekonstravus Vilniaus gatvę, didysis Senamiesčio pasivaikščiojimo žiedas sujungs visus svarbiausius, turistų gausiai lankomus objektus – Vokiečių ir Didžiąją gatves, Rotušės aikštę, Pilies gatvę, Katedros aikštę, Gedimino prospektą ir V. Kudirkos aikštę. Mūsų tikslas – kad vilniečiai ir miesto svečiai, keliaudami šiuo „pažintiniu taku“, pamatytų kuo daugiau žymiausių lankytinų miesto objektų. Jau dabar apie šį ratą įsikūrę daugybė naujų miestiečių ir miesto svečių lankomų vietų – visuomeninių erdvių, kavinių, barų. Vilniaus gatvės rekonstrukcija toliau skatins paslaugų sektoriaus plėtrą Vilniaus istoriniame centre“ – sako Vilniaus miesto savivaldybės Miesto plėtros departamento vadovas Mindaugas Pakalnis.

Rekonstrukcijos metu Vilniaus gatvės dalyje – tarp Gedimo prospekto ir Islandijos gatvės – bus draudžiamas transporto eismas, išskyrus aptarnaujantį transportą. Rezervuotos stovėjimo vietos ambasadoms, organizacijoms bus perkeltos į automobilių stovėjimo aikštelę esančią ties Liejyklos ir Vilniaus gatvių sankryža. Minėtoje aikštelėje bus numatytos stovėjimo vietos Vilniaus gatvės gyventojams turintiems ilgalaikius stovėjimo leidimus.

Gatvės atnaujinimo darbus planuojama užbaigti kitų metų liepą.