Tinklo degalinės šiuo metu veikia visuose didžiuosiuose šalies miestuose.

"Kooperatinė bendrovė mums buvo patogesnė tuo, kad pajaus, priešingai nei akcijų, negalima parduoti be kitų pajininkų sutikimo. Antraip grėstų pavojus, kad kuris nors didysis degalinių tinklas, nupirkęs dalį mūsų degalinių, imtų diktuoti savo sąlygas ir kitoms." - sakė LDT valdybos pirmininkas Vidas Kazlauskas.

Pasak jo, įvairioms įmonėms priklausančių degalinių struktūrų, sukuriamų laikinai, tik dalyvauti konkurse, Lietuvoje buvo anksčiau, yra jų ir dabar. Nuolatinio analogo nėra.

V.Kazlausko teigimu, į LDT nebus priimamos įmonės, kurios prekiauja ne tokiais kokybiškais iš Rusijos ar Baltarusijos atvežtais degalais, stengsimės, kad tarp LDT narių nebūtų tarpusavyje konkuruojančių įmonių.

LDT jau gali pasiūlyti klientams kreditines degalinių korteles, kurias ji išduoda ir juridiniams, ir fiziniams asmenims. Kitas etapas - debetinių degalų kortelių sistema. Tokių kortelių savininkai vienoje iš tinklo degalinių turėtų iš anksto sumokėti tam tikrą sumą,

- kreditinių kortelių turėtojai atsiskaito mėnesio pabaigoje

LDT sau nekelia tikslų verstis didmenine prekyba.

Prieš kurį laiką Mažeikiuose buvo įsikūrusi kooperatinė bendrovė "Tiltoil", kuri siekė palankesnėmis sąlygomis pirkti degalus iš "Mažeikių naftos". Bet pastarąjai įmonei pakeitus rinkodaros politiką ir sumažinus skirtumą tarp didelių ir mažų degalų siuntų kainų, "Tiltoil" veiklą sustabdė - administravimo sąnaudos ėmė viršyti pelną.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją