Vilniaus oro uosto duomenimis, taip pat atidėtas ir ryte turėjęs vykti „airBaltic“ skrydis į Rygą. Paskutiniais duomenimis lėktuvas, kuris pagal tvarkaraštį turėjo išvykti 10.40 val., turėjo kilti 16 val., tačiau šiuo metu skelbiama, kad apie skrydį bus informuota vėliau.

Vakarinis „airBaltic“ skrydis į Rygą kol kas neatšauktas. Vilniaus oro uosto duomenimis, lėktuvas į Latvijos sostinę turėtų kilti 21.25 valandą.

Šeštadienį ryte iš Rygos į Ciurichą pakilęs skristi reiso VT641 lėktuvas „Bombardier Q400 NextGen“ dėl techninių priežasčių turėjo grįžti į oro uostą. Pagal preliminarią informaciją, tuojau po to, kai lėktuvas pakilo, buvo užfiksuotas nosies važiuoklės gedimas, todėl įgula nutarė grįžti į Rygą.

Lėktuve buvo 63 keleiviai, tarp jų – 2 vaikai ir vienas kūdikis, taip pat keturi įgulos nariai. Laineriui nusileidus, jie buvo evakuoti ir dabar yra oro uosto terminale.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) duomenimis, „airBaltic“ lėktuve buvo keli Lietuvos piliečiai, tačiau incidento metu jie nenukentėjo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)