Portalo sviesoforai.lt duomenimis apie 16 val. sostinėje spūstys buvo susidarę 16 vietų. Iki 17 val. jų padaugėjo iki 20 – tai kur kas daugiau negu įprastinėmis piko valandomis.

Dėl uždaryto Gedimino prospekto automobiliai susigrūdo daugelyje aplinkinių gatvių iš visų pusių.

Taip pat užsikimšo Konstitucijos prospektas, Kalvarijų gatvė, pagrindinės Žvėryno rajono gatvės.

Be to, automobiliai vos vos judėjo Olandų gatvėje, Laisvės prospekte.

Iš lėto slenkančias minutes kaip visada tokiomis aplinkybėmis galėjo skaičiuoti norintys pravažiuoti Ozo, Kalvarijų ir Kareivių gatvių sankryžą.

Daug laiko dairytis į šalia vėžlio greičiu slenkančius automobilius galėjo ir pabandę ištrūkti iš miesto Ukmergės gatve.

Visame Vilniuje gerokai padidėjusias spūstis pastebėjo daugelis vairuotojų, tarp kurių ir SEB banko vyriausiasis ekonomistas Gitanas Nausėda.

Tarsi atliepdamas daugelio vairuojančių gyventojų mintis feisbuko paskyroje jis kiek ironiškai pasiūlė, kad galbūt sostinės valdžia galėtų Gedimino prospektą paskelbti nuolatinės mugės vieta – tada centre dirbantys vairuotojai nepuoselėtų nepagrįstų lūkesčių dėl eismo.

„O gal šitaip per atgalines duris įnešama visuomeninio transporto populiarinimo idėja? Arba studijuojama transporto spūsčių susidarymo genezė?“, – retoriškai klausė jis.

Sviesoforai.lt duomenimis, penktadienį Vilniuje eismas buvo ribojamas 24 vietose, o kelio darbai vykdomi – 11 vietų. Tiesa, sostinės savivaldybė teigia, kad rugsėjo mėnesį kelio darbai sostinėje nevykdomi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)