Atsižvelgiant į Lietuvos Respublikos Seimo nario Arvydo Mockaus pateiktą siūlymą, Neringos savivaldybės tarybos komitetams pristatomas projektas, kuriuo siūloma vasaros metu, nuo birželio 20-osios iki rugpjūčio 20-osios, sumokėjusiems vietinę rinkliavą už leidimą įvažiuoti lengvuoju automobiliu į Neringą suteikti galimybę vieną kartą trijų parų bėgyje išvažiuojant iš Neringos sugrįžti nemokamai.

Šiuo metu galioja dvi Neringos savivaldybės tarybos patvirtintos vietinės rinkliavos už įvažiavimą į Neringą mechaninėmis transporto priemonėmis rūšys – vienkartinė, suteikianti asmeniui teisę įvažiuoti vieną kartą bei lengviesiems automobiliams taikoma rinkliava metams.

Ilsėtis į kurortą atvykstantiems asmenims dažniausiai taikomas vienkartinis vietinės rinkliavos mokestis.

„Dažnai tenka bendrauti su kurorto svečiais ir ne kartą teko girdėti atsiliepimų iš žmonių, kurie Neringoje apsistoja kelioms ir daugiau dienų, kad tokia tvarka apriboja jų laisvalaikio galimybes, o noras apsilankyti, pavyzdžiui, Lietuvos jūrų muziejuje pabrangsta kelis kartus “, - kreipdamasis į Neringos savivaldybės merą Darių Jasaitį kalbėjo A. Mockus, kuris yra ir Neringos miesto bičiulių parlamentinės grupės pirmininkas.

Neringos savivaldybės mero Dariaus Jasaičio teigimu, tarybai pritarus šiam pakeitimui, lengvaisiais automobiliai atvykę į Neringą turėtų galimybę apžiūrėti lankytinus objektus už Neringos savivaldybės ribų ir vėl sugrįžti nemokėdami rinkliavos.

Lengviesiems automobiliams taikomą vietinę rinkliavą sumokėję asmenys sugrįžti į Neringą nemokamai galėtų vieną kartą trijų parų bėgyje. Toks įvažiavimo tvarkos pakeitimas ypatingai būtų aktualus esant prastoms oro sąlygoms.


Minėto sprendimo projektu taip pat siūloma nuo vietinės rinkliavos atleisti atitinkamais valstybiniais registracijos numeriais pažymėtus istorinius automobilius bei judėjimo negalią turinčius ir vairuojančius tik jiems specialiai pritaikytas transporto priemones asmenis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)