Sekmadienį Vilniuje vyko didysis Vilniaus maratonas, kuriame dalyvavo daugiau nei 10 tūkst. bėgikų, tačiau ne visi šių metų sporto šventę prisimins su šypsena.

Sostinės centre, Šiltadaržio g., gyvenantis Antanas A. pasakojo, kad praėjusį savaitgalį su šeima nusprendė praleisti Palangoje: oras nusimatė geras, o kartu norėjo pabėgti nuo sekmadienį Vilniaus centro eismą paralyžiuojančio bėgimo.

„Mes, kaip senamiesčio gyventojai, labai pavargę nuo maratonų: tai vienas bėgimas, tai kitas, – pasakojo miestietis. – Visada kyla organizacinių nesusipratimų: niekas nežino, kokia bus eismo schema, kaip bus galima patekti namo, kaip privažiuoti, kur parkuoti automobilį. Nuolatos būna problemų. Pavyzdžiui, negaliu privažiuoti prie namų ir turiu statyti automobilį, kur parkavimas yra mokamas“.

Tačiau šį savaitgalį Antaną A. ištiko kitokia dilema.

Dar praėjusią savaitę Barboros Radvilaitės gatvėje, kur automobilį vakarais stato vilnietis, atsirado ženklas su informacija, kad sekmadienį, maratono dieną, šioje vietoje nebus galima palikti automobilių.

„Savaitgaliui sugalvojome išvažiuoti į Palangą ir ketvirtadienį specialiai pastačiau automobilį, kur tokio ženklo nebuvo“, – pasakojo pašnekovas. Savo darbo elektromobilį vyras paliko prie Katedros aikštės, prie bokšto, esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje.

„Vis dėlto dar galiu pasakyti, kad šis maratonas vienas geriausiai organizuotų. Bent už automobilių stiklų radome informaciją apie eismo ir parkavimo pasikeitimus“, – toliau savo istoriją tęsė Antanas A.

Ramaus savaitgalio poilsis Palangoje šeimai buvo sudrumstas šeštadienį.

„Su sūnumi miegam pietų miego ir sulaukiu skambučio po skambučio, žinutės, kad paskambinčiau. Perskambinau. Atsiliepusi mergina pasakė, kad automobilis trukdo, labai pavojingai pastatytas, bus apgadintas, o čia renginys toks vyksta“, – kalbėjo vilnietis.

Deja, patraukti automobilio vyras negalėjo: automobilio raktai likę bute Vilniuje, o buto raktai Palangoje su šeima.

„Paprašiau atsiųsti nuotraukas automobilio: stovi jis ir tiek. Nesupratau, kuo gali trukdyti“, – stebėjosi vyras.

Ilgai telefonu bendravęs su organizatoriais vyras visgi nesutiko, kad jie patrauktų automobilio.

„Elektromobilio paprastai tempti negalima, man taip buvo nurodė automobilio gamintojai. Jei jį patraukti reikia, tai jis turi būti užkeltas, nuvežtas ir nukeltas“, – sakė Antanas A.

Po kurio laiko vyras paprašė savo draugo, kad šis nueitų pasižiūrėti, ar automobilis vis dar stovi vietoje. Automobilio draugas neberado.

„Apie tai, kad automobilis nutemptas man pranešė žinute sekmadienį 11 val. O įmonė apie nutempimą informaciją gavo el. paštu naktį iš šeštadienio į sekmadienį“, – kalbėjo pašnekovas.

Automobilis atsidūrė šalia Arsenalo g. esančioje mokamoje aikštelėje. Vyras informuotas, kad parkavimas apmokėtas iki pirmadienio vakaro. Automobilis buvo patrauktas be policijos pagalbos.

Vyras teigė, kad labiausiai jam pikta ne dėl konkrečios situacijos, o dėl to, kad Senamiesčio ir centro gyventojai nuolat paliekami nežinioje.

„Visi bėgimai turi skirtingas schemas, trasas. Gyventojams niekada nepranešama, kas kaip bus. Kiekvieną kartą siurprizas. Šįkart kaip tik pakalbėjome, kad reikia važiuoti į Palangą, kad nuo maratono pabėgtume, nes čia Vilniuje bus neįmanoma būti“, – savo pasakojimą baigė Antanas A.

„Danske Bank Vilniaus maratono“ organizatorių atstovė Giedrė Rutkauskaitė teigė, kad istorija su nutemptu automobiliu jai yra žinoma.

„Situacija yra galbūt nesusipratimas, nes mes leidimą vykdyti veiklą Katedros aikštėje turėjome jau nuo praėjusio pirmadienio ir galėjome uždaryti ir pačią stovėjimo aikštelę. Turėjome leidimą, bet to nedarėme, nes nereikėjo: palapines pradėjome dėlioti nuo šeštadienio“, – kalbėjo pašnekovė.

Pasak jos, šeštadienį automobilių aikštelę paliko visi automobiliai, išskyrus vieną.

„Tuomet padėjome ženklą. Galbūt tai ir mūsų komunikacijos klaida, kad ženklo nepadėjome anksčiau, bet tai padarėme vien todėl, kad automobiliai galėtų ir toliau parkuotis ir nebūtų nesusipratimo“, – tęsė maratono organizatorių atstovė.

G. Rutkauskaitė supranta, kad gyventojas, išvykęs savaitgaliui į pajūrį, negalėjo patraukti automobilio.

„Bet su juo stengėmės susisiekti ir policija su juo susisiekė, pasakydami, kokia yra situacija. Prašėme, ar galėtume patraukti automobilį, bet jis nesutiko, tai mes automobilį patraukėme. Ši vieta jau buvo suplanuota ir mes nenorėjome būti atsakingi už galimą automobilio pažeidimą ar apgadinimą“, – kalbėjo pašnekovė.

„Danske Bank Vilniaus maratono“ organizatorių atstovė teigė suprantanti, kad Senamiesčio gyventojai jaučia nuoskaudą ne tik dėl šio, bet ir dėl kitų sporto renginių Vilniaus centre.

„Kalbėjau su gyventoju ir jis kalbėjo viso Senamiesčio gyventojų vardu ir prašė gyventojus labiau informuoti, kokios gatvės bus uždarytos. Mes informavome, bet stengsimės ateityje tai dar geriau daryti. Tai yra geras mums signalas ateičiai“, – pridėjo pašnekovė.

G. Rutkauskaitė teigė bandysianti situaciją su Antanu A. išspręsti taikiai.

Pasiteiravus, ar renginio organizatoriai žinojo, kad aikštelėje esantį elektromobilį reikia perkelti ne tempiant, pašnekovė atsakė: „Kiek man yra žinoma, jis buvo nutemptas paprastuoju būdu. Jis buvo nuvilktas mūsų partnerių. Gyventojas mums jokių pretenzijų kol kas neišsakė, bet, kiek man žinoma, jis neleido tempti, bet to negrindė tuo, kad tai elektromobilis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (231)