Bendros Baltijos šalių įmonės „RB Rail“ stebėtojų tarybos pirmininkas Dainius Budrys BNS teigė, kad stebėtojų tarybos posėdyje tikisi rasti bendrą sutarimą, kaip šalys įgyvendins projektavimo ir rangos konkursus. Iki šiol nesutariama, kurie konkursai turėtų būti skelbiami per bendrą įmonę, o kurie - nacionaliniu lygiu.

Tuo metu „RB Rail“ valdybos pirmininkė Baiba Rubesa BNS antradienį sakė, kad derybos bus ypač sudėtingos ir vargu, ar pavyks dėl visko susitarti. B. Rubesa teigė, kad dėl Lietuvos kaltės Europos Komisija gali neskirti pinigų projektui, tačiau D.Budrys tokius kaltinimus atmeta ir teigia, kad pati B. Rubesa daro žalą projektui.

Europos Parlamento Turizmo ir transporto komiteto pirmininkas Michaelas Crameris praėjusią savaitę įspėjo, kad trys Baltijos šalys gali prarasti projektui skirtas ES lėšas, jeigu ir toliau nesutars dėl jo įgyvendinimo.

Projektui, kurio vertė sieks apie 4–5 mlrd. eurų, ES gali skirti iki 85 proc. lėšų. „Rail Baltica“ darbams Lietuvoje EK pernai jau skyrė 106 mln. eurų, o šiemet - dar beveik 191 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)