Šiandien po konkurso, kuris vyko Susisiekimo ministerijoje, nurungęs dar 3 kandidatus, „siauruko“ vadovu tapo buvęs šios įstaigos technikos direktorius ir buvęs Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Žydrūnas Kvedaras.

Tiesa, Ž. Kvedaras pareigas pradės ne iš karto. Konkurso rezultatai per tris darbo dienas dar gali būti apskųsti. Konkursą laimėjęs vadovas dar turi gauti ir Specialiųjų tyrimų tarnybos pažymą dėl tinkamumo dirbti viešosios įstaigos vadovu.

Nors prašymus dalyvauti konkurse pateikė 6 kandidatai, tačiau tik 4 atitiko keliamus reikalavimus.

Vadovauti „siaurukui“ buvo pasiryžę 4 kandidatai: jau minėtas Ž. Kvedaras, dabartinis įstaigos laikinasis direktorius Vismantas Užalinskas, bendrovės „Udriaus projektai“ direktorius kaunietis Udrius Armalis ir su Darbo partija siejamas panevėžietis Romas Jurevičius.

Šiandien, susumavus konkurso balsus, paaiškėjo, kad antroje vietoje liko V. Užalinskas, trečias – R. Jurevičius, ketvirtoje vietoje – U. Armalis.

Konkurso sąlygos

Kandidatai, dalyvavę konkurse, privalėjo atitikti keliamus reikalavimus. Dalyviai privalėjo turėti aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą (magistro kvalifikacinį laipsnį) technologijos ar socialinių mokslų studijų srities išsilavinimą bei 3 metus būti dirbusiems vadovaujamame darbe.

Naujojo VšĮ „Aukštaitijos siaurojo geležinkelio“ direktoriaus atlyginimas bus nustatytas šios įstaigos dalininkų susirinkime. Dalininkai – Susisiekimo ministerija ir Anykščių rajono savivaldybė.

Prioritetas – infrastruktūros gerinimas

Konkursą į „siauruko“ direktoriaus pareigas laimėjęs Ž. Kvedaras šiandien telefonu neatsiliepė.

Praėjusią savaitę naujienų portalui JP pasakojo savo viziją naujame darbe.

„Siaurajame geležinkelyje dirbau dvidešimt metų, tad galima sakyti prie įstaigos gyvavimo esu prisidėjęs nemažai. Mano prioritetas yra infrastruktūros gerinimas – juk tai susiję su žmonių gyvybe ir sveikata“, – trumpai pasakojo Ž. Kvedaras.

Naujienų portalui JP pasidomėjus apie Ž. Kvedaro planuojamus darbus, jeigu būtų išrinktas direktoriumi, kandidatas juokavo nenorintis išduoti planų, kad kitiems nekiltų noras juos pavogti.

Tikisi efektyvumo

Vienos iš „siauruko“ dalininkių, Anykščių rajono savivaldybės meras Kęstutis Tubis naujienų portalui JP pasakojo, kad iš naujojo vadovo tikisi efektyvumo.

„Pareigos tikrai atsakingos, tad iš būsimo direktoriaus tikimės tiek tolerancijos turizmui, tiek sugebėjimo atnešti finansinę nepriklausomybę geležinkeliui. Taip pat naujasis direktorius turėtų skirti dar didesnį dėmesį infrastruktūrai“, – teigė K.Tubis.

„Šis kandidatas geriausiai pasirodė šiandien atrankos metu. Kiekvieną kandidatą vertino komisijos nariai. Buvo vertinama tiek kandidatų pateikta programa, tiek atsakymai atrankos metu. Kandidatai buvo apklausiami dalykinėmis bei teisinėmis temomis.

Abiejuose dalyse Ž. Kvedaras kandidatas buvo geriausias. Mes, Anykščių rajonas ir Susisiekimo ministerija, tikimės iš naujojo direktoriaus efektyvesnės veiklos bei atsinaujinimų“, – naujienų portalui JP teigė Anykščių rajono meras.