„Kaip ir planavome, moderni, šiuolaikiška autobusų stotis kauniečius bei miesto svečius pasitiks jau gruodžio mėnesį“, – pabrėžė Mindaugas Platūkis, bendrovės „Kautra“, kuri yra atsakinga už rekonstrukcijos darbus, valdybos pirmininkas.

Anot jo, šiuo metu jau yra prasidėję naujosios Autobusų stoties vidaus apdailos darbai. Netrukus bus montuojamas fasadas, užbaiginėjamas požeminės automobilių stovėjimo aikštelės įrengimas.

Pagal projektą, baigus rekonstrukciją, modernioje Kauno autobusų stotyje įsikurs prekybos centras „Rimi“, patalpos bus išnuomotos ir kitiems prekybininkams. Taip pat bus įrengta maždaug 200 vietų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė. Stotyje bus galima nusipirkti bilietus į visų maršrutų autobusus, čia taip pat įsikurs modernus „Siuntos autobusais“ terminalas.

Atsinaujinusioje autobusų stotyje bus keleivių laukiamoji salė, veiks įprastos ir savitarnos kasos, bagažo saugykla, turizmo agentūra, kavinė. Siuntų terminalas užims 850 kv. m. pirmojo aukšto. Planuojama, kad autobusų stoties peronas aptarnaus 10 tūkstančių žmonių srautą per parą. Perone sutilps 21 įlaipinimo aikštelė, 3 išlaipinimo aikštelės, į kurias bei iš kurių per parą kursuos 600 autobusų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)