Nenorintiems sėsti į viešąjį transportą DELFI pateikia dešimt labiausiai užsikemšančių sostinės sankryžų, kurių, jei yra galimybė, tam tikromis valandomis geriau vengti.

Iniciatyvos „Atviras Vilnius“ duomenimis, dešimtoje vietoje pagal grūsčių susidarymą yra sankryža esanti Olandų gatvėje Olandų žiedo link. Čia eismo grūstys paprastai susidaro tarp 17 ir 18 val.

Devintoje vietoje – Laisvės prospekto ir Justiniškių gatvės sankryža (važiuojant į centrą). Čia grūstys susidaro tiek ryte tarp 7 ir 8 val., tiek vakare tarp 17 ir 18 val.

Aštuntoje vietoje – Kalvarijų gatvė Kareivių-Ozo gatvių sankryžos link (į centrą). Grūstys šioje vietoje paprastai formuojasi darbo dienos pabaigoje.

Septintoji vieta tenka Kareivių gatvei Kalvarijų-Ozo sankryžos link, kur grūstys dažniausiai atsiranda vakarais.

Šeštoji vieta skirta Geležinio Vilko gatvei važiuojant į Ukmergės gatvės sankryžą. Čia grūstys dažniausiai pasitaiko rytais, nuo 7 iki 9 val.

Penktoje vietoje yra Gynėjų gatvė Lukiškių gatvės link. Čia grūstys labai dažnai atsiranda vakare, vilniečiams važiuojant po darbo namo.

Ketvirta baisiausia Vilniaus sankryža – Lukiškių gatvė Gynėjų sankryžos link, kur spūstys didžiausios nuo 16.30 iki 18.30 val.

Trečioje vietoje rikiuojasi Geležinio Vilko gatvė iš centro važiuojant Žalgirio sankryžos link. Eismo grūsčių čia dažniausiai būna nuo 16 iki 18 val., bet pasitaiko ir rytais.

Antra vieta – Ukmergės gatvė važiuojant į Geležinio vilko gatvę. Spūstys šioje vietoje dažniausiai būna nuo 7.30 iki 9 val.

Pirmoje baisiausių Vilniaus sankryžų dešimtuko vietoje yra Ozo gatvės Ozo-Kalvarijų-Kareivių gatvės sankryžos link. Čia grūstys atsiranda ir rytais, prieš darbo dienos pradžią, ir vakarais, po jos pabaigos.

„Atviras Vilnius“ transporto grūstį apibrėžia kaip situaciją, kai dėl apsunkintų eismo sąlygų sumažėja gatvės laidumas ir ženkliai nukrenta transporto priemonių važiavimo greitis, dėl ko ir susiformuoja transporto priemonių eilės.

Laiko sutaupyti norintiems gyventojams eismo ekspertai paprastai pataria sėsti į viešąjį transportą, rinktis dviratį arba eiti pėsčiomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)