„Matome, kad keliaujančiųjų į Barseloną skaičius nuolat auga, tad augantį skrydžių poreikį tenkins jau trys aviakompanijos. „Vueling“ taip pat siūlo jungiamųjų skrydžių galimybes ir patogų susisiekimą su Tenerife, Palma de Maljorka, Alikante, Ibiza, Bilbao, Sevilija ir kitais Pietų Europos miestais, į kuriuos kol kas tiesioginių reguliariųjų reisų iš Vilniaus nėra.

Tad kviečiame keleivius rinktis kryptis savo atostogoms,“ – sakė Lietuvos oro uostų Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Baltrušaitienė.

Lėktuvas iš Barselonos oro uosto į Vilnių išskrenda vėlai vakare - 23:30 val., o atgal į Ispaniją iš Vilniaus kyla 5 val. ryto. Aviakompanija per šį oro uostą vykdo jungiamuosius skrydžius, tad ankstyvas skrydžio laikas suteikia galimybę patogiai keliauti į kitus Ispanijos ir ne tik jos miestus.

Ispanijos aviakompanija „Vueling“ per 2014 metus pervežė 17,2 mln. keleivių. Tiesiogiai oro linijos skraido daugiau nei į 100 skirtingų oro uostų, o vykdydamos jungiamuosius skrydžius glaudžia bendradarbiauja su „British Airways“, „Iberia“, „Qatar Airways“ ir „Corsair“ kompanijomis.

„Vueling“ pasinaudojo Susisiekimo ministerijos ir Lietuvos oro uostų įsteigtos maršrutų plėtros programos finansine parama už esamų maršrutų intensyvumo didinimą. Aviakompanijai skirta 50 tūkst. eurų.

Šiuo metu iš Vilniaus į Barseloną keleivius po tris kartus per savaitę skraidina dar dvi žemų kaštų skrydžių aviakompanijos – „Ryanair“ ir „Wizz Air“.


Vilniaus oro uostas priklauso tris oro vartus Vilniuje, Kaune ir Palangoje jungiančiam Lietuvos oro uostų tinklui.

Per 2015 metus jie aptarnavo 4,2 milijono keleivių ir 50 tūkstančių skrydžių. Vasaros sezono metu iš Lietuvos oro uostų 19 aviakompanijų skraido 65 kryptimis į 54 miestus 26 šalyse Europoje ir už jos ribų, o šalies pasiekiamumą dar labiau didina daugiau nei 7 užsakomųjų skrydžių bendrovės. Tarptautinės oro uostų tarybos (ACI Europe) duomenimis, Lietuvos oro uostai prie Lietuvos BVP prisideda 2,5 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)