Klaipėdos uosto direkcija pranešė, kad G. Zumaras iš pareigų atleistas pirmadienį.

„Kol nėra baigtas ikiteisminis tyrimas, toks sprendimas priimtas, kad nebūtų trikdomas uosto direkcijos darbas ir kad kuo sklandžiau vyktų ikiteisminis tyrimas ir tyrimas pačioje uosto direkcijoje. Generalinio direktoriaus nurodymu, vidinis tyrimas įmonėje bus atliekamas siekiant ištirti visas su šiuo įvykiu susijusias aplinkybes“, - pranešė uosto direkcijos atstovė Nijolė Dvarionaitė-Milkintienė.

Atliekant ikiteisminį tyrimą praėjusį ketvirtadienį buvo sulaikyti G. Zumaras ir didžiausios Latvijos kelių ir tiltų statybos įmonės „Latvijas tilti“ valdybos pirmininkas Genadijus Kamkalovas, jiems pareikšti įtarimai kyšininkavimu.

„Latvijas tilti“ penktadienį nušalino G. Kamkalovą nuo pareigų. Praėjusį savaitgalį abu asmenys po laikinojo suėmimo buvo paleisti į laisvę.

Teisėsauga įtaria, kad G. Kamkalovas už bendrovei „Latvijas tilti“ naudingus sprendimus per kelis kartus G. Zumarui perdavė kyšį. Tyrimą atlieka Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) bendradarbiaudama su Latvijos kovos su korupcija biuru (KNAB).

Klaipėdos uosto infrastruktūros direktoriumi G. Zumaras tapo pernai, kai lapkritį direkciją paliko Algirdas Kamarauskas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)