Šiuo metu bilietas šiuose miestuose kainuoja 80 centų. Kol kas bilietai nebranginami tik dėl to, kad daugelis miestų valdininkų atostogauja. Vilniuje jau nuo rugpjūčio 1 dienos vienkartinis autobuso arba troleibuso bilietas kainuos 1,10 lito. Dabar perkant bilietą kioske jis kainuoja 80 centų.

Šiauliuose jau anksčiau bandyta didinti bilietų kainas, tačiau nesėkmingai.

"Mes jau ir anksčiau siūlėme branginti mėnesinius bilietus, tačiau tam nebuvo pritarta. Dabar bilietų branginimas - jau neišvengiamas", - "Lietuvos rytui" teigė Šiaulių miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Vaclovas Vingras. Šiuo metu miesto taryba atostogauja. Tačiau į darbą susirinkę politikai, pasak V.Vingro, iš karto pradės svarstyti bilietų branginimo klausimą.

"Manau, kad bilieto kaina pasieks 1 lito ribą. Tačiau iki tol mes dar paprašysime keleivių vežimu užsiimančios bendrovės "Busturas" keleivių srautų analizės", - sakė Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas.

Klaipėdiečiams rudenį taip pat teks susitaikyti su neišvengiamu bilietų brangimu.

"Įkainiai jau turi būti didinami šiandien, nes degalai pabrango 15 proc. Pagal sutartį su vežėjais, bilieto kaina didėja pasiekus šią ribą", - teigė Klaipėdos savivaldybės Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkė Jelizaveta Daugininkienė.

Pasak jos, greičiausiai kainų didinimas bus svarstomas rugsėjį. Pastarąjį kartą Klaipėdoje visuomeninio transporto bilietai buvo pabranginti 2003 metų pavasarį.

Tuo tarpu Kauno valdžia šiemet neketina didinti viešojo transporto paslaugų kainų, nes dar gruodį buvo padidintos autobusų, troleibusų ir maršrutinių mikroautobusų bilietų kainos.

Visuomeninio transporto bilietas Kaune šiuo metu kainuoja 90 centų, maršrutinių taksi - 1,5 lito. "Mes pernai tik pasivijome kitus miestus kainų požiūriu, tačiau šįmet branginti jau nežadame. Dabar bent trumpam Kaune bilietai bus pigiausi Lietuvoje", - sakė Kauno savivaldybės transporto skyriaus vadovas Paulius Keras.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją