„Tokie investiciniai projektai, kaip šis, išplėtotas Marijampolėje, atspindi ne tik gerėjančią šalies infrastruktūrą, bet ir naujas darbo vietas, augančią pramonę, o kartu ir šalies ekonomiką“, – pranešime spaudai cituojamas Premjeras, dėkodamas miesto vadovams, rangovams ir vykdytojams už anksčiau numatyto laiko atliktus darbus.

Gedimino-Geležinkelio-Stoties gatvių rekonstrukcija atlikta įgyvendinant Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamą projektą „Dviejų lygių sankirtų su geležinkeliu Marijampolės miesto Gedimino ir Aušros gatvėse rekonstrukcija“.

Projektas susijęs su „Rail Baltica“ geležinkelio ruožo Marijampolė-Šeštokai rekonstrukcija. Pagrindinis įgyvendinto projekto tikslas – sudaryti sąlygas nepertraukiamam automobilių ir traukinių eismo judėjimui bei didinti eismo saugą ir gyventojų saugumą. Projektą įgyvendinti pradėta 2014 m. rugpjūčio 29 d. pasirašius statybos rangos sutartį su UAB „Alkesta“. Ši bendrovė atliko ir projektavimo, ir statybos darbus. Darbų techninę priežiūrą atliko UAB „Saugvila“.

Projekto darbų kaina – 18,79 mln. eurų, iš kurių daugiau kaip 11 mln. – Europos Sąjungos fondų lėšos, 6,625 mln. eurų skirta iš valstybės biudžeto, o likusi suma – Marijampolės savivaldybės biudžeto lėšos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)