Nerimas dėl saugumo dar labiau padidėjo pirmadienį, kai Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) paskelbė sužlugdžiusi ataką prieš Prancūzijoje vyksiantį Europos futbolo čempionatą.

Pirmadienį paskelbtame SBU pranešime sakoma, kad nuo gruodžio sekė vieną Prancūzijos pilietį ir netrukdė jam įsigyti penkis kulkosvaidžius, du raketinius granatsvaidžius ir kitų ginklų, kol jis praeitą mėnesį galiausiai buvo suimtas prie Ukrainos ir Lenkijos sienos.

SBU to vyro neįvardijo, bet sakė, kad jo motyvas buvo ultradešiniosios pažiūros ir kad jis buvo suplanavęs įvykdyti 15 atakų, kurių taikiniais turėjo tapti tiltai, geležinkeliai ir kiti infrastruktūros objektai, susiję su čempionatu „Euro 2016“, kuris vyks Prancūzijoje.

Geležinkelininkų profsąjungos sako, jog valstybinės geležinkelių tinklo operatorės SNCF pateiktas pasiūlymas jų netenkina. Valdžia mėgina susitarti su profsąjungomis dėl įvairių klausimų dar iki prasidedant futbolo čempionatui: pirmasis mačas tarp Prancūzijos ir Rumunijos turėtų įvykti Paryžiuje jau šį penktadienį

Manoma, kad stebėti futbolo rungtynių į Prancūzija iš viso atvyks maždaug pusantro milijono žmonių.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as taip pat perspėjo šį mėnesį streikuoti ketinančius geležinkelininkus ir „Air France“ pilotus, jog jie nesulauks užuojautos, jeigu sugadins futbolo rungtynių stebėti atvyksiantiems žmonėms nuotaiką.

„Noriu, kad tai būtų išspręsta“, – pareiškė Prancūzijos prezidentas.

Streikų bangą Prancūzija apėmė dėl prieštaringai vertinamų darbo rinkos reformų, kurias socialistų vyriausybės siekia prastumti parlamente.