Nuo Buivydiškių iki Žemynos gatvės bus paklota nauja asfaltbetonio danga. Vėliau darbai persikels į kitas – Kęstučio, Kalvarijų, Tuskulėnų gatves.

Pasak savivaldybės, pirmiausiai bus tvarkomos gatvės, kuriomis per parą pravažiuoja daugiausia asmeninių arba viešojo naudojimo transporto priemonių, kur daugiausia provėžuotų arba jau anksčiau remontuotų vietų ir nelygumų. Taip pat atsižvelgiama ir į dažnus pačių gyventojų prašymus.

Šiemet planuojama iš viso išasfaltuoti 33,4 kilometrų gatvių, taip pat planuojama asfaltą pakloti 5,75 km žvyrkelių. Pernai buvo išasfaltuota 37,9 kilometrų gatvių ir 2,8 km žvyrkelių.

Darbai bus vykdomi Savanorių prospekte, Nemenčinės plente, Stepono Batoro, Titnago, Sakališkių, Taikos, Kovo 11-osios, Pašto, Žolyno, Mileišiškių, Salininkų, Čekoniškių, Vinco Kudirkos ir Santariškių gatvėse.

Taip pat planuojama išasfaltuoti 5,75 km žvyrkelių Varnės g., Užusienio g., Rodūnios kelyje, Platiniškių g., Rytų g., Liepų alėjoje, Juodvarnių g. ir Broniaus Krivicko g.

Visiems šiems darbams atlikti reikės 4,7 mln. eurų. Šios lėšos bus panaudotos iš Kelių priežiūros ir plėtros programos, kurias Vilniaus miestui skyrė Susisiekimo ministerija.

Norint išvengti spūsčių pagrindinėse miesto gatvėse, remontai darbai vyks naktimis. Kadangi darbų metu bus ribojamas eismas, gyventojų Vilniaus miesto savivaldybė atsiprašo už laikinus nepatogumus ir ypač prašo būti atidiems darbų metu. Apie konkrečius eismo ribojimus savivaldybė iš anksto bendruomenę informuos atskiru pranešimu.

Pasak savivaldybės, šiemet žadama suremontuoti daugiau kaip 440 įvažiavimų į daugiabučių namų kiemus, paklota daugiau kaip 9 km naujų šaligatvių, sutvarkyta dalis esamų dviračių takai, įkurta 10 naujų skverų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)