Iš pranešime spaudai pateikiamų inicialų matyti, kad tarp sulaikytųjų yra direktoriaus pavaduotojas Edmundas Kaučikas.

Kiti du sulaikytieji įvardijami kaip įmonės padalinio vadovai V.S. ir T.G., neoficialiomis žiniomis tai įmonės Kėdainių kelių tarnybos viršininkas Vaidas Stravinskas ir inžinierius Tomas Glebavičius.

STT įtaria, kad šiai valstybės įmonei priklausantis turtas galėjo būti neteisėtai naudojamas juridinių asmenų vykdomuose statybos darbuose.

Šiems asmenims pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo.

Taip pat buvo sulaikytas vienos bendrovės vadovas. Įmonių patalpose atliktos kratos, paimti tyrimui svarbūs daiktai ir dokumentai.

Neoficialių DELFI šaltinių Kaune duomenimis, sulaikytas saugaus eismo sprendimus siūlančios bendrovės „Tauro ženklas“ direktorius Audrius Lisauskas.

V. Lisauskas Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai yra deklaravęs, kad šiai bendrovei vadovauja jo sūnus A. Lisauskas.

„Tauro ženklo“ technikos direktorius Vidas Karnašnikovas DELFI patvirtino, kad STT sulaikė „Tauro ženklas“ direktorių A. Lisauską.

„Čia tikriausiai dėl to Dotnuvos (miestelis Kėdainių rajono savivaldybėje) objekto, atraminę sienutę kur darėme“, – sulaikymo priežastį spėjo V. Karnašnikovas.

Pasak STT pranešimo spaudai, ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo buvo pradėtas surinkus duomenis, kad minėtai valstybės įmonei priklausantis turtas galėjo būti neteisėtai naudojamas juridinių asmenų vykdomuose statybos darbuose.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

STT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas atsisakė atskleisti daugiau šio tyrimo detalių, tačiau paneigė, kad jis susijęs su tyrimu dėl koncerno „MG Baltic" viceprezidento galimo kyšio davimo Eligijui Masiuliui.

Atstovas taip pat neatskleidė, kokios UAB vadovas buvo sulaikytas.

STT nesulaikytas „Kauno regiono kelių“ direktoriaus pavaduotojas kelių priežiūrai Tomas Mockus DELFI negalėjo paaiškinti, kas įvyko.

„Jokios oficialios informacijos aš neturiu. Niekas man nieko neaiškino, nei kas buvo, nei kur“, – sakė jis.

T. Mockus nurodė, kad tuo metu, kai STT vykdė kratas, buvo darbe, tačiau jo kabineto niekas netikrino.

„O kas ten buvo kituose kabinetuose, nelabai ir žinau, ir tikriausiai nelabai ir galėjau žinoti“, – teigė pašnekovas.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos, kuriai tiesiogiai pavaldūs „Kauno regiono keliai“, direktorius Egidijus Skrodenis DELFI sakė, kad jokių aplinkybių apie STT kratas nežino.

Egidijus Skrodenis

„Kas konkrečiai įvyko mes informacijos neturime. Šiandien buvau kalbėjęs su vienu iš įmonės direktoriaus pavaduotojų, kurio STT nesulaikė, klausiau, kas ten įvyko, tai sakė, kad direktorius šiandien į darbą neatvyko“, – sakė E. Skrodenis.

Paklaustas, ar turėjo kokių nors įtarimų dėl „Kauno regiono kelių“ veiklos, jis sakė: „Sunku pasakyti, kokie ten įtartini ir kokie galėjo užkliūti. Kažkokių dėsningumų, tų skundų visada ateina, mes jų sulaukiame. Vis tiek, didelė ir svarbi ta organizacija – regiono keliai. Kad blogai valo, blogai prižiūri, kad su kokia mašina kur nors nuvažiavo, visokių skundų būna“.

E. Skrodenis teigė, kad visada tokiais atvejais organizuoja komisijas ir analizuoja.

„Šiuo atveju, išgirdęs, kad tokia situacija, tai šiandien bus sudaryta darbo grupė, komisija, kuri ištirs, kas ten vyksta. Vis tiek, mes reaguojame į tuos dalykus“, – DELFI sakė E. Skrodenis.

Sudomino viešieji pirkimai

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius žurnalistams trečiadienį sakė, kad teisėsaugos akiratyje atsidūrė viešieji pirkimai.

„Esu davęs nurodymą Kelių direkcijai bendradarbiauti, teikti konkurso medžiagas, kad padėtų išsiaiškinti teisybę“, – sakė R. Sinkevičius, kuris tvirtino nežinantis, kokio objekto viešieji pirkimai buvo vykdomi.

„Jeigu jie (įtarimai – red.) yra pagrįsti, žinoma, tie žmonės, kurie dirba vadovaujantį darbą, nedirbs“, – sakė ministras.

Premjeras Algirdas Butkevičius situacijos teigė kol kas komentuoti negalintis.

„Neturiu informacijos, kai turėsiu informacijos, galėsiu pakomentuoti“, - trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Įmonę 1995 metais įsteigė Susisiekimo ministerija. Ji atsakinga už Kauno apskrityje esančių valstybinės reikšmės kelių ir jų statinių priežiūrą, eksploataciją ir remontą, jų apskaitą.

Įmonė taip pat projektuoja ir stato kelius, gatves, aikšteles, gamina ir parduoda smėlį, žvyrą, asfaltbetonį, nuomoja kelių statybos mechanizmus ir specialios paskirties autotransportą.

„Kauno regiono kelių“ interneto svetainėje skelbiama, kad pernai įmonėje dirbo 323 darbuotojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)