Atsižvelgiant į tai, kad yra neįvykdomas jau ne pirmas skrydis iš eilės, bendrovė Qualispresenca LDA nusprendė nutraukti tolimesnę turistinių kelionių organizavimo užsakomaisiais skrydžiais veiklą, todėl bus atšaukiami ir kiti skrydžiai suplanuoti šiems metams.

Pirmiausia bus atsiskaityta su vartotojais, kurie turėjo išskristi šiandiena, o kitą savaitę bus išsiuntinėti pranešimai ir kitomis datomis keliones įsigijusiems asmenims bei pradedami grąžinti sumokėti pinigai.
VTD informuoja, jog dėl neįvykusių kelionių, turistai gali kreiptis į UAB Pegasus tour, agentūrą, pardavusią keliones, dėl pinigų grąžinimo.

UAB Pegasus tour atstovas, taip pat informavo, jog vartotojai, kurie neišskrido šiandieną, turi teisę reikalauti ne tik grąžinti sumokėtus pinigus, bet ir kompensuoti kitus nuostolius, todėl Qualispresenca priiminės iš visų vartotojų pretenzijas dėl nuostolių atlyginimo, bei yra pasiruošę atlyginti visus pagrįstus vartotojų nuostolius.

VTD artimiausiu metu spręs klausimą dėl Portugalijos kelionių organizatoriaus Qualispresenca, LDA išbraukimo iš Laikinai kelionių organizavimo paslaugas Lietuvos Respublikoje teikiančių užsienio kelionių organizatorių sąrašo.

Tuo metu "Qualispresenca Ltd." direktorius Ihoris Chervonovskis praneša, kad organizuota kelionė į Madeiros salą neįvyko, dėl oro vežėjo įsipareigojimų nevykdymo.

"Bendrovė "Qualispresenca" oro vežėjui "Five Airways" sumokėjo mokestį už užsakomąjį skrydį, tačiau oro vežėjas nesusitvarkė formalumų su Madeiros Funchalio orouosto administracija ir negavo leidimo skristi Portugalijos oro erdve ir leistis Madeiroje. Dėl tos priežasties išskridimo laikas Vilniaus oro uoste šiandien buvo pakeistas iš 7:30 į 15:30 val., o vėliau atšauktas", - aiškino bendrovės atstovas.

"Qualispresenca" gavo informacijos iš Portugalijos kompanijos ANAK kuri kuruoja, kontroliuoja ir išduoda leidimus skristi per Portugalijos oro erdve, kad leidimo leistis "Five Airways" negaus ir po pietų.

Oro bendrovė, įmonės vadovo teigimu, į skambučius neatsiliepė.

"Todėl visiems turistams, laukiantiems skrydžio, ir Lietuvos turizmo departamentui 9.20 val. buvo išsiųstas pranešimas, kad kelionių operatorius "Qualispresenca" nutraukia sutartį su skrydžių kompanija "Five Airways" dėl įsipareigojimų nevykdymo, - teigė R. Chervonovskis. - Visi pinigai, sumokėti už kelionę turistams bus grąžinti sutartyse numatytais terminais. Taip pat informuojame, kad iš vartotojų, kurie neišskrido šiandien, "Qualispresenca" priiminės pretenzijas dėl nuostolių atlyginimo bei yra pasiruošę atlyginti visus pagrįstus vartotojų nuostolius.