Daugiausiai parduota "Peugeot" markės automobilių (260 vienetų), antroje vietoje liko "Volkswagen" (206), trečioje - "Opel" (141).

Asmeninių automobilių kategorijoje gruodį daugiausiai parduota "Peugeot 307" (80 vienetų), antroje vietoje - "Opel Astra" (76), trečioje - "Volkswagen Golf" (68).

Tarp komercinių mašinų daugiausiai parduota "Peugeot Partner" (49 vienetai), tačiau metų lyderiu tapo "Opel Astra" markės automobiliai, kurių iš viso per metus parduota 592.

Pasak pranešimo spaudai, automobilių prekybos pakilimas gruodžio mėnesį yra tradicinis. Tai siejama su organizacijų biudžetų išnaudojimu ir pelnų koregavimu, taip pat verslo įmonių siekiu sumažinti pelno mokestį.

Pastaruoju atveju, pasak pranešimo, neįprastai didelis pirkėjų antplūdis susidarė ir dėl numatytų verslą reglamentuojančių įstatymų pakeitimų. Kai kurie pardavėjai buvo nepasiruošę tokiam klientų antplūdžiui ir išpardavė visus savo automobilius dar prieš šventes.

Gruodį pirmą kartą Lietuvoje parduota daugiau lengvųjų automobilių nei Estijoje (1082 vienetai), o Latvija pralenkta ne tik pagal mėnesio (701), bet ir pagal metų (8547) rezultatus.

Gruodį lizingas apėmė 36 proc. bendros lengvųjų automobilių pardavimo apimties. Daugiausiai automobilių įsigyta naudojantis "VB Lizingo" paslaugomis - jam teko 42 proc. rinkos. "Hanza Lizingas" užėmė 31 proc. rinkos.

Metų lyderiu tapo "VB Lizingas" (42 proc. rinkos), aplenkęs "Hanza Lizingą" (37 proc.). Tačiau "Hansa Capital" grupė ("Hanza Lizingas" ir "Baltijos autolizingas") užėmė 45 proc. rinkos žiūrint metinius ir gruodžio mėnesio rezultatus.

Praėjęs mėnuo buvo rekordinis ir sunkiųjų automobilių, kurių bendroji masė viršija 3,5 tonas, rinkoje - jų parduota 388 vienetai. Beveik visi jie - vakarietiški balniniai vilkikai ir kiti sunkvežimiai, kurių bendroji masė viršija 16 tonų. Gruodį tarp sunkvežimių markių pirmieji buvo "Mercedes Benz" (161), antroje vietoje - "Iveco" (73).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją