Ankstų šeštadienio rytą iš tarptautinio Vilniaus oro uosto į Turkiją turėjęs pakilti aviakompanijos „Small Planet Airlines“ lėktuvas sugedo, todėl skrydis buvo atidėtas 7 val. Dėl to vėluos ir keleiviai, turintys grįžti į Lietuvą. Ilgam oro uoste įkalinti ir keleiviai, turėję išskristi į Hurgadą.

„Manau, „Small Planet Airlines“ žaidžia su keleivių nervais,jau antras skrydis atidėtas mažiausiai 6 val., dabar priversti nervintis keliaujantys i Egiptą, Hurgadą!“ – DELFI skundėsi Marius, šiuo metu esantis oro uoste.

Aviakompanijos „Small Planet Airlineslėktuvas į Antaliją Vilniaus oro uoste turėjo pakilti 5.45 val., tačiau keleiviai mažiausiai 7 val. neišskrido iš Lietuvos.

Kaip DELFI pasakojo viena iš keleivių Justė Gaižauskaitė, išgarsėjusi televizijos muzikiniame projekte „X faktorius“, pilnutėlis lėktuvas ketino išskristi laiku, tačiau į dangų taip ir nepakilo.

„Į lėktuvą mus pradėjo laipinti 5.20 val., lėktuve sėdėjome apie valandą, paskui lėktuvas jau pradėjo važiuoti link pakilimo tako, bet pajutome kažkokį keistą garsą ir galop grįžome atgal, – pasakojo į Turkiją atostogauti susiruošusi J. Gaižauskaitė. – Tada sėdėjome lėktuve ir laukėme, kol galop kapitonas pranešė, kad esame išlaipinami.“

Vilniaus oro uosto puslapyje internete tuo metu buvo skelbiama, kad informacija apie skrydį į Antaliją bus pateikta vėliau, tačiau keleiviams buvo pranešta, kad jos galima tikėtis ne anksčiau kaip 11 val.

„Žinoma, svarbiausia yra mūsų saugumas, tačiau pirmoji kelionės diena jau sugadinta – po bemiegės nakties tikėjomės, kad atskridę pailsėsime, o dabar esame priversti sėdėti oro uoste, tiesa, girdėjau, jog greitai mus išleis, galėsime išeiti ir į lauką“, – pasakojo kelionių organizatoriaus „Novaturas“ organizuojamą poilsinę kelionę įsigijusi mergina.

Anot jos, lėktuvas buvo pilnutėlis – išpirktos visos vietos. „Dabar mums žadėjo duoti kuponus maistui, taip pat suteikė informaciją dėl galimybės gauti kompensaciją, tačiau ne kartą esame girdėję, kaip iš aviakompanijų sudėtinga išsireikalauti žalą“, – sakė ji.

Vilniaus oro uoste DELFI nurodė, kad informaciją apie atidėtą skrydį galėtų suteikti už jį atsakinga aviakompanija „Small Planet Airlines“.

Aviakompanijos atstovas Simonas Bartkus DELFI sakė, kad gedimas lėktuvo hidraulinėje sistemoje buvo pastebėtas jam pajudėjus.

„Dėl to lėktuvas negalėjo vykdyti skrydžio, todėl mes pasamdėme kitos aviakompanijos lėktuvą, kuris dabar jau pakeliui iš Talino ir paims keleivius iš Vilniaus ir nuskraidins į Antaliją ir taip pat parskraidins kelevius, laukiančius Antalijoje“, – sakė jis.

S. Bartkaus teigimu, keleiviai iš Vilniaus turėtų išskristi apie 13 val.

„Žinoma, keleiviams yra nepatogumų, atsiprašome, kad galbūt informacijos nepavyksta pateikti iki pat galo tikslios, bet stengėmės kiek įmanoma greičiau išspręsti iškilusias problemas“, - pabrėžė aviakompanijos atstovas.

Iš Antalijos į Vilnių aviakompanijos lėktuvas turėjo parskristi 12.50 val., tačiau skrydžiui vėluojant iš Vilniaus, jis buvo atidėtas iki šeštadienio vakaro.

Tuo metu atidėtas skrydis iš Vilniaus į Hurgadą dabar suplanuotas 19.50 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (581)