Kad šią vasarą Vingio parkas aidės nuo vaikų krykštavimų, sportuojančių gyventojų, buvo galima įsitikinti jau velykinį savaitgalį. Giedrame danguje įsitaisius saulei Vingio parkas buvo sausakimšas – ir ne tik žmonių, bet ir automobilių.

Vairuotojų dėmesį vėl patraukė Vingio parke esantys kelio ženklai, draudžiantys statyti ir parkuoti automobilius. Nors Vilniaus miesto savivaldybė nepateikia skaičių, kiek šiltuoju metu Vingio parkas pritraukia gyventojų ir kiek parkavimo vietų gali reikėti šalia šio žaliojo kampelio, patariama, kur palikti automobilius.

Vilniaus miesto savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vedėjas Tomas Kamaitis teigė, kad nuo kovo 10 iki balandžio 20 d. Vingio parke, važiuojant nuo Gerosios Vilties gatvės, yra papildomai įrengtas draudžiamasis kelio ženklas „Motorinio transporto eismas draudžiamas“.

„Šis ribojimas susijęs su pavasarine varliagyvių migracija parke“, - teigė jis.

Į Vingio parką atvykstantiems gyventojams ir sostinės svečiams Vilniaus savivaldybės atstovas siūlo automobilius palikti parko prieigose: Žvėryno rajone – automobilių stovėjimo vietose Birutės gatvėje arba automobilių stovėjimo aikštelėse ties Sėlių gatve; Vilkpėdės rajone – automobilių stovėjimo aikštelėse ties Geležinio Vilko ir Eigulių gatvėmis.

Įspėjama, kad už neleistiną parkavimą Vingio parke gresia bauda nuo 28 iki 86 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)