Prognozuojama, kad kelių linijų streikai, ilgąjį savaitgalį į kelius išsiųs net 16 mln. automobilių, o papildomais autobusais keliaujantiems, kelionė truks net 3 kartus ilgiau nei įprasta.

Traukinių operatoriai keleiviams nesuteiks ir teisėtų kompensacijų, mat daugiausia traukinių atšaukta dėl bėgių remonto ir kitų inžinierinių darbų.

Šv. Velykų sekmadienį vyksiančios „Laivų lenktynės“ – antras daugiausia fanų pritraukiantis Londono renginys, kurį šiemet stebėti ketino apie 250 tūkst. žiūrovų, tačiau dėl atšauktų traukinių tai bus tiesiog neįmanoma.

Pranešama, kad Gatwich Express darbas ilgąjį savaitgalį visiškai atšauktas, traukiniai į Baitoną važiuos rečiau, savaitgalį kelionės į Heathrow oro uostą ir Bournemouth užtruks mažiausiai 40 min. ilgiau.

Ilgąjį Velykų savaitgalį numatyti 450 inžinierinių projektų, o tai yra bent 75-iais projektais daugiau nei pernai metais. Šie remonto darbai privertė uždaryti net šešias traukinių linijas, sutrikdant net 19 iš 21 operatoriaus darbą.

Pikadilio metro linijos darbuotojai streikuos iki pat ketvirtadienio vakaro, sutrikdydami keliones į Heathrow oro uostą. 100 streikuojančių darbuotojų sutrikdys ir Virgin Trains traukinių darbą, East ir Coast kryptimis.

Apie galimus streikus informuoja ir St Pancras ir Eurostar darbuotojai, tačiau ši informacija dar nėra patvirtinta.

Visi traukiniai važiuojantys iš Londono Marylebone į Amersham, Buckinghamshire, Chiltern – atšaukti.

Maršrutas London-Norwich, bus nepasiekiamas keliaujantiems iš Londono Liverpool Street stoties.
Traukiniai vykstantys London-Glasgow maršrutu bus atidėti arba visiškai atšaukti.

Kelionės London-Edinburgh ir London-Peterborough traukiniais truks dvigubai, trigubai ilgiau.