Jo teigimu, vien per šeštadienį į Smiltynę perkelta 2 800 automobilių ir apie 15 tūkst. žmonių. Vis dėlto rekordo šį savaitgalį nepasiekta - Mindaugo karūnavimo dieną keleivių būta daugiau.

"Stengėmės dirbti kaip galima operatyviau: veikė visi keltai bei kasos. Naujojoje perkėloje keleiviai buvo keliami be grafiko, senojoje - kursuota kas 15 minučių. Be to, šeštadienio naktį dirbom iki 4 valandos nakties", - pasakojo A.Žukauskas.

Nors, AB "Smiltynės perkėla" direktoriaus teigimu, nemalonumų neturėta, tačiau norintiesiems persikelti teko patirti ir šiokių tokių nepatogumų.

Ne vienas keleivis skundėsi dėl didžiulių automobilių eilių į keltus, nusidriekusių net kelis šimtus metrų Minijos gatve. Atsistojusieji į eilės galą į keltą įvažiuodavo maždaug po valandos.

"Poilsiautojams teko šiek tiek eilutėje pastovėti, bet visi buvo drausmingi. Turime apsaugininkus, kurie žiūri, kad nebūtų bandoma važiuoti be eilės."

Šiuo metu, A.Žukausko duomenimis, yra išduota 4 500 leidimų naudotis šia privilegija. Savaitgalį, jo teigimu, važiuojantieji be eilės sudarė vos 5 procentus, tad dėl jų kiti poilsiautojai neturėjo prarasti daug laiko.

"Smiltynės perkėlos" direktorius patikino, jog jų bendrovė yra pasirengusi priimti ir visus grįžtančiuosius iš Neringos. Sekmadienį buvo planuota sulaukti bei perkelti į Klaipėdą apie 1 500 automobilių.