DELFI skaitytojas pranešė, jog maždaug vidurdienį kelio Klaipėda-Vilnius 88-89 kilometre eismo sąlygos buvo tragiškos.

„Sniego danga ant važiuojamosios dalies yra daugiau nei 10 centimetrų. Visi važiuojame 40-60 kilometrų per valandą greičiu, nes kitaip neįmanoma. Nuo kelio, dėl nevalytos jos dangos, jau nulėkė ir vilkikas. Įdomu, ar kas nors imsis kokių priemonių?“ – ir pranešė, ir teiravosi DELFI skaitytojas Ruslanas.

Autostradą Klaipėda-Vilnius prižiūrinčios valstybės įmonės „Automagistralė“ direktoriaus pavaduotojas kelių priežiūrai Mindaugas Rinkevičius pripažino, jog ketvirtadienį dėl itin nepalankių oro sąlygų sunku užtikrinti geras eismo sąlygas.

„Pati sudėtingiausia situacija yra nuo Klaipėdos iki aukščiausios magistralės vietos. Tame ruože dirba visa technika, kiek priklauso. Nusivalome, tačiau vėl užeina koks tamsus debesis ir pažeria gausybę sniego kokiame ruože. Vairuotojai, kurie į jus kreipėsi, matyt, ir pataikė į tokį sniego ruožą, kurio nebuvome spėję nuvalyti“, – teigė M. Rinkevičius.

Anot jo, prognozės tokios, jog protarpiais gausiai snigs iki 22 valandos. „Todėl tikėtina, kad iki tada magistralėje nuo Klaipėdos beveik iki Kryžkalnio vėl ir vėl atsiras naujų ruožų, kurie bus užversti sniegu. Šiuo metu visa keli danga yra šlapia, tačiau prognozė tokia, kad vėl artinasi naujas debesis“, – aiškino M. Rinkevičius.

Jis vairuotojams patarė būti kantriems ir pasirinkti saugų greitį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (400)