Nepaisant to, verslininkai turės vykdyti naujus įsipareigojimus mokesčių inspekcijai – įteisinti elektroniniai važtaraščiai esą tik apkraus sąžiningas bendroves papildomu darbu.

„Pagrindinis klausimas buvo srautų persiskirstymas, kuris įvyko dėl embargo ir Rusijos ekonomikos. Ta struktūra, kurią turėjome kelis dešimtmečius, pasikeitė“, – reziumavo UAB „Rhenus Svoris“ generalinis direktorius Arūnas Bertašius.

„Prognozės tikrai nedžiugina. Rinkoje yra štilis ir nors didieji klientai vykdo veiklą ir toliau, bet deja dėl jų reikia kovoti, o kova logistikos srityje tikrai yra arši ir stipri“, – teigė UAB „Axis Transport“ rinkodaros ir verslo plėtros vadovas Darius Šerkšnas.

Vis dėlto Rusijos rinka išlieka didelė, į ten eksportuojama daug prekių iš technologijų srities, nors rusų perkamoji galia ir sumenko. Bet ekspertai atkreipia dėmesį – Rusijos nuotaikos neprognozuojamos.

Be to, šiemet verslininkams numatyta naujų įsipareigojimų Lietuvoje, kurie esą turėtų būti nukreipti į dirbančius šešėlyje, bet sunkins legalių veiklą.

„Mes dirbdami intensyviai, bet dar turime atlikti papildomas kažkieno užgaidas ir savo versle sukurti papildomas pajėgas, darbo vietas tam, kad būtų spausdinamos sąskaitos faktūros“, – piktinosi D. Šerkšnas.

Ši tvarka turėtų įsigalioti nuo spalio, tačiau verslininkai dar derasi su mokesčių inspekcija, tikėdamiesi abiem pusėms priimtino sprendimo.