17 val. Vilniuje nusileidęs lėktuvas vėlavo, nes jo skrydis buvo atidėtas dėl pastebėto įskilusio stiklo. Kai kurie turistai sakė, kad šis atidėjimas jiems sukėlė netgi daugiau problemų nei įvykdytas išpuolis.

Nerijumi prisistatęs vyras sakė, kad gyveno už 300 metrų nuo įvykio vietos, tačiau ypač didelių neramumų nepastebėjo.

„Vietiniai pasakojo, kad kažkoks žmogus pateko į viešbutį ir, atrodo, su peiliu užpuolė žmones. Man pačiam niekas atostogų nesugadino“, – sakė jis.

Savo ruožtu Larisa prisistačiusi moteris teigė, kad jai buvo be galo baisu ir ji daugiau niekada nebekeliaus ilsėtis į Egiptą.

„Mes sėdėjome ir kalbėjomės, kai kažkas staiga užėjo ir pasakė, kad netoliese – maždaug už 1 kilometro, šaudoma. Mes patys nieko negirdėjome, tylu buvo ir lauke. Tačiau kai kitą dieną važiavome į oro uostą man buvo be galo baisu“, – rusiškai pasakojo ji.

DELFI primena, kad Hurgados viešbutyje „Bella vista“, kuriame mėgsta apsistoti užsienio turistai, penktadienio vakarą įvykdytas išpuolis – švaistytasi peiliais ir aidėjo šūviai. Šiame viešbutyje iš viso buvo apsistoję 10 turistų iš Lietuvos. Jie per incidentą nenukentėjo.

Kelių organizatoriai „Novaturas“ ir „Tez Tour“ atšaukė šeštadienį numatytus skrydžius iš Vilniaus į Hurgados kurortą Egipte.

„Novaturas“ skelbia, kad vykdys tik grįžtamuosius skrydžius – artimiausi skrydžiai Hurgada–Vilnius bus vykdomi pagal grafiką, parskraidinant turistus. Visus klientus, sausio 9 dieną užsisakiusius skrydį Vilnius–Hurgada, prašoma kreiptis į savo kelionių agentūrą

„Novaturo“ duomenimis, Hurgadoje šiuo metu yra 222 šios agentūros turistai iš Lietuvos.

Kaip skelbta, Egipte penktadienį vakare Raudonosios jūros kurorte Hurgadoje buvo atakuotas viešbutis „Bella Vista“, trys europiečiai turistai sužeisti, saugumo pajėgos vieną užpuolikų nušovė, kitą „sunkiai sužeidė“, pranešė policija, dar nurodžiusi, kad užpuolikai buvo ginkluoti peiliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (373)