Skaičiuojama, kad ši investicija yra didžiausia per visus 92 „Finnair“ veiklos metus, rašoma įmonės pranešime spaudai.

Pirmasis į oro bendrovės istoriją įėjęs „Airbus A350 XWB“ skrydis iš Helsinkio į Šanchajų įvyko praėjusių metų lapkričio 21 dieną. Prieš pat 2015-ųjų Kalėdas naujieji laineriai pradėjo skraidyti į Bankoką, o jau šiemet lėktuvai kils Pekino, Honkongo bei Singapūro kryptimis.

„Iki 2023 metų iš viso suplanuota įsigyti devyniolika „Airbus A350 XWB“ orlaivių.

Apšvietimas padeda prisitaikyti prie laiko juostų

Naujuosiuose „Airbus A350 XWB“ ilgomis distancijomis skrendančių keleivių patogumas bus užtikrintas ne tik padidinta keleivio asmenine erdve, galimybe ištiesti kojas ar atsigulti (visiškai išsitiesia 46 verslo klasės kėdės), - ne veltui orlaivio pavadinime esatis trumpinys XWB angliškai šifruojamas kaip Extra Wide Body (ypač didelių gabaritų).

Neseniai Venecijoje vykusiuose tarptautiniuose „Yacht & Aviation“ apdovanojimuose „Finnair“ įrengti „Airbus A350 XWB“ įvertinti dėl ypatingo interjero, kuris ne tik perteikia skandinavišką stilistiką bei pasaulėjautą, bet ir padeda keleiviams adaptuotis prie skrydžio metu kintančių laiko juostų ir klimato zonų.

Adaptuotis prie kitos pasaulio dalies paros laiko, klimato ir net kultūros padeda vizualūs sprendimai. Orlaiviuose yra 24 apšvietimo, debesų formų scenarijai, kurie sulieja vidaus apšvietimą ir vaizdą už lango į darnią visumą.

Pavyzdžiui, kai saulė leidžiasi ar kyla, ir lėktuvo salonas nusidažo mingančios ar bundančios gamtos spalvomis ir tai žmogaus organizmui bei jo vidiniam biologiniam laikrodžiui padeda lengviau prisitaikyti prie kintančių laiko juostų. „Airbus A350 XWB“ langai didesni nei standartiniai, todėl dienos metu lėktuve natūraliai daugiau šviesos, o vidaus ir lauko sąsaja – stipresnė.

Taip pat šių orlaivių keleiviai gali naudotis internetu.

Iki 2020-ųjų (skaičiuojant nuo 2010 m.) „Finnair“ planuoja padvigubinti pajamas, gaunamas iš skrydžių tarp Europos ir Azijos. Atnaujintas ir 19 moderniausių orlaivių papildytas lėktuvų garažas – viena pamatinių investicijų plėtimosi Azijos kryptimi strategijai įgyvendinti. Pirmieji 4 „Airbus A350 XWB“ į „Finnair“ lėktuvų angarus įriedėjo jau 2015 m., likę 7 bus pristatyti 2016-2017 m., o paskutinieji – iki 2023 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)