Apie 20 val. tūpti Vilniuje neteko kompanijos „Adria Airways“ orlaiviui iš Talino bei oro bendrovės „airBaltic“ lėktuvui iš Rygos.

A.Mažeikytė taip pat informavo, kad airBaltic“ lėktuvas, į Vilnių skridęs iš Rygos, grįžo į Rygą, o „Adria Airways“ orlaivis tūpė Kaune.

„Lėktuvai buvo tik šie du, jų nusileidimo laikas skyrėsi penkiomis minutėmis. Po valandos atskrido trečias lėktuvas ir sėkmingiau nusileido. Dabar oro uostas dirba įprastai“, - BNS 22 val. sakė oro uosto atstovė.

DELFI primena, kad Vilniaus oro uostas kiek anksčiau pranešė, kad dėl prastų oro sąlygų šiuo metu nekyla ir nesileidžia lėktuvai.

Kaip informavo Vilniaus oro uosto komunikacijos skyrius, į kitus oro uostus buvo nukreiptas kompanijos „Adria Airways“ orlaivis iš Talino bei oro bendrovės „airBaltic“ lėktuvas iš Rygos. Tačiau lėktuvas iš Berlyno nusileido sėkmingai.

Bendrovės „Lietuvos oro uostai“ Komunikacijos vadybininkė Agnė Mažeikytė BNS informavo, kad dėl rūko Vilniuje negalintys leistis lėktuvai gali būti nukreipiami į Kauną, Varšuvą ar Rygą.

„Oro uostas uždarytas nėra, pilotai pasirinkimas - ar jie pasirenka leisti čia, ar ne. Kadangi skrydžių nebuvo daug, tik du lėktuvai nusiųsti į kitus uostus. Tie lėktuvai, kurie nusileido oro uoste, turėjo išskristi, bet kol kas neaišku, kaip bus - vienas skrydis, į Taliną, kol kas yra atidėtas, keleiviai laukia, kaip bus toliau“, - BNS sakė A.Mažeikytė.

Kelininkai įspėja dėl eismo sąlygų

Kelininkai taip pat perspėja, kad antradienį dalyje Lietuvos eismo sąlygas sunkina plikledis.Magistraliniame kelyje Vilnius–Panevėžys, Tauragės rajone magistraliniame kelyje Ryga-Šiauliai-Tauragė-Kaliningradas bei Ukmergės, Anykščių, Telšių ir Mažeikių rajonų krašto keliuose eismo sąlygas sunkina susiformavęs plikledis. Šie keliai yra barstomi.

Šiaurės vakarų ir vidurio Lietuvoje eismo sąlygas vietomis sunkina tvyrantis rūkas, matomumas sumažėjęs ir vietomis siekia iki 50 metrų.

Likusioje šalies dalyje magistraliniai, krašto ir rajoniniai keliai daugiausia sausi, vietomis yra drėgnų kelių ruožų.

Kritulių nėra, oro temperatūra nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio.

Naktį eismo sąlygas irgi sunkins plikledis ir rūkas.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis naktį be žymesnių kritulių. Vietomis formuosis plikledis ir rūkas. Žemiausia oro temperatūra nuo 1 iki 6 laipsnių šalčio, pajūryje - iki 2 laipsnių šilumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)