Dėl didelių bankų taikomų mokesčių už atsiskaitymus kortelėmis „Cash & Drive“ (liet. Mokėk grynaisiais ir važiuok) paslaugą klientams pasiūlęs degalinių tinklas „Lukoil“ po truputį atsisako šios paslaugos.

Savaitgalį į gimtąjį Panevėžį nuvykęs vilnietis Kęstutis, kaip įprasta, užsuko į „Lukoil“ degalinę. Vyras buvo įpratęs čia pasinaudoti „Cash & Drive” paslauga, kuri atsiskaitant grynaisiais suteikia 5 ct/l nuolaidą degalams. Tačiau šįkart vyras liko nusiminęs: jokios papildomos nuolaidos, atsiskaitant grynaisiais, nebeliko.

„Lukoil“ mažmeninės prekybos direktoriaus Romo Turlinsko teigimu, degalinių tinklas po truputį atsisako „Cash & Drive“ paslaugos.

„Po truputį mažiname šią paslaugą. Artimiausiu metu, gal pusmečio bėgyje, mes išvis panaikinsime „Cash & Drive“, - kalbėjo jis. - Visada kovodavome su bankais, nes imdavo labai didelius mokesčius už kiekvieną atsiskaitymą. Dabar, po Europos Sąjungos direktyvų, bankus įpareigojus sumažinti pervedimų mokesčius, dėl to sumažėjo ir mums mokesčiai“.

Pasak R. Turlinsko, atsisakyti šios akcijos verčia ir tai, kad iš paskos panašius pasiūlymus pateikė ir kai kurie kiti degalinių tinklai, todėl nebeliko ir išskirtinumo: „Galbūt kažką naujo sugalvosime“.

Iš viso „Lukoil“ Lietuvoje turi 77 degalines. „Cash & Drive“ akcija buvo įvesta 7 degalinėse.

DELFI primena, kad metų pradžioje pritarta ES direktyvai, pagal kurią atsiskaitymo debeto kortele mokestis negalės viršyti 0,2 proc., o kredito kortele – 0,3 proc. pirkinio ar paslaugos vertės. Šios ribos bus taikomos ir tiems mokesčiams, kuriuos verslo subjektams taiko bankai, ir tiems, kuriuos klientams taiko prekių ar paslaugų pardavėjai – pastarieji negalės pelnytis iš kortelių aptarnavimo mokesčių.

Atsiskaitant debeto kortele šalies viduje, penkerius metus nuo direktyvos įsigaliojimo 0,2 proc. mokesčio riba galės būti skaičiuojama nuo per metus kortele sumokėtos sumos, o vėliau ši (arba 5 centų) riba bus taikoma kiekvienam pirkiniui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (245)