Anot Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus padėjėjos ryšiams su visuomene Nijolės Dvarionaitės-Milkintienės, laivyba Klaipėdos uoste atnaujinta vidurnaktį.

„Naktį iš Klaipėdos uosto išvesti du jūriniai keltai ir įvesti su konteinervežiai. Antradienį, po 8 val., numatoma išvesti dar du laivus ir įvesti tris“, – skaičius vardijo pašnekovė.

Klaipėdos uoste leidimo išplaukti laukia dar penki laivai, o leidimo įplaukti – vienas tanklaivis.
„Pamažu viskas stojasi į vėžes. Negalima vis laivų iškart išvesti ir įvesti, nes vis tiek reikia laikytis saugumo reikalavimų, bet, panašu, kad šiandien viskas bus sutvarkyta“, – teigė N. Dvarionaitė-Milkintienė.

Naujausiais duomenimis, vėjo greitis uosto akvatorijoje siekia 14 metrų per sekundę, gūsiuose – iki 16 m/s. Iki pietų vėjas dar turėtų rimti, o popiet vėl stiprėti, tačiau jo greitis gūsiuose 20 m/s nebeviršys.

Bangų aukštis prie uosto vartų siekia 3,5 metro, todėl ir įvesti laivus, ir išvesti juos dar yra pakankamai sudėtinga. Pirmadienį, kai siautė stichinis vėjas, bangų aukštis ties uosto vartais siekė 5 metrus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)