„Uber“ verslo modelis propaguoja liberalius darbo santykius. Tai sutampa su pagrindinėmis mūsų organizacijos vertybėmis“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas LVK prezidentas Valdas Sutkus.

Pasak V. Sutkaus, „Uber“ atėjimas sukels proveržį keleivių pervežimo paslaugų teikimo srityje, nes šias paslaugas iš esmės galės teikti visi žmonės, kurie turi tvarkingą automobilį. Naujoji pavėžėjimo paslaugų skaitmeninė platforma leis jaunimui, studentams ar vyresnio amžiaus žmonėms jiems patogiu laiku užsidirbti papildomai, nes tam nėra taikomų didesnių suvaržymų ar apribojimų. Tai yra laisvi darbo santykiai, nevaržomi konkretaus darbo grafiko.

LVK prezidento manymu, šis verslas yra saugus ir skaidrus. Vairuotojai turi pateikti savo bei automobilio dokumentus, yra patikrinama jų kelių eismo taisyklių pažeidimų praeitis. Tuo tarpu atsiskaitymas paslaugomis vyksta be grynųjų pinigų, per mobiliąją programėlę, o automobilio maršrutas sekamas per palydovinę navigaciją. Kitas svarbus dalykas – automobilių spūstys. Jei žmonės intensyviai naudosis „Uber“ paslaugomis, automobilių srautas mieste gali ženkliai sumažėti.

„Uber Lithuania Software and Development“ atstovas Enn Metsar verslininkams sakė, kad Lietuvoje bendrovė įžvelgia didelį potencialą. „Mūsų tikslas yra pasiūlyti žmonėms saugią, patikimą ir prieinamą transporto paslaugą mieste. Esame laimingi, kad jau nuo ketvirtadienio Vilniaus gyventojai gali išbandyti mūsų paslaugas.

Vilniuje išties galima labai daug ką nuveikti, nes žmonių susidomėjimas „Uber“ paslaugomis vis auga. Mes stengiamės pateisinti visų lūkesčius ir užtikrinti kuo saugesnes paslaugas. Šiuo metu jau turime sukomplektavę kokybės kontrolės komandą, kuri rūpinasi, kad viskas griežtai atitiktų nustatytus reikalavimus. Taip pat yra suburta keturiasdešimties žmonių komanda, kuri rūpinasi plėtros klausimais. Ateityje bus įkurtas klientų aptarnavimo biuras“, – sakė kompanijos „Uber“ atstovas.

Vasarą visame pasaulyje „Uber“ vairuotojų gretos pasipildė maždaug milijonu vairuotojų. Pasinaudojus „Uber“ programėle, žmonės gali užsisakyti pavėžėjimo paslaugas Vilniaus mieste. Norintys užsidirbti, gali tapti bendrovės partneriais-vairuotojais. Pervežimo automobiliais bendrovė „Uber“ yra kilusi iš San Francisko, JAV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)