Mieste grūstys susidarė Geležinio Vilko g., Žalgirio g., Ukmergės pr., Ozo g. ir Kareivių g., rodo šviesoforai.lt duomenys.

Nuo Bajorų iki Ozo viaduko važiavome 50 minučių, kas vyksta?“, - DELFI rašė skaitytoja Eglė.

„Į darbą sostinės centre iš Žirmūnų vykau 40 minučių ilgiau nei įprasta. Mačiau, kad pro šalį pravažiavo policija su švyturėliais, bet jokio eismo įvykio nemačiau. Jau seniai nebuvo tokių grūsčių“, - rašė kita skaitytoja.

Be to, eismas ribojamas dar 5 Vilniaus vietose, sostinės keliuose yra pažymėtos 62 kelio darbų vietos.

Paaiškino, kodėl mieste – grūstys

Laikinai „Susisiekimo paslaugoms“ vadovaujanti Modesta Gusarovienė DELFI paaiškino, kodėl Vilniuje susidarė automobilių spūstys.

„Avarijų ar esminių permainų Vilniaus keliuose per pastarąsias savaites nevykdėme, bet lapkritį dažnai susiformuoja spūstys, nes piko metas, tiek rytinis, tiek vakarinis, yra tamsoje. Tada žmonės atsargiau vairuoja, ypatingai, kai yra šlapia kelio danga“, - kalbėjo M. Gusarovienė.

Bendrovė pastebi, kad jei įprastai, kai oras geras, per šviesoforu reguliuojamą sankryžą per vieną ciklą pravažiuoja apie 20 automobilių, tai esant prastam matomumui – 17 arba mažiau.

„Pralaidumas sankryžose mažėja dėl oro sąlygų. Labai daug įtakos pralaidumui turi ir eismo įvykiai mieste, bet pastaruoju metu didelių avarijų nebuvo užfiksuota ir grūstis mes traktuojame kaip natūralų procesą lapkritį. Po to vėl prasideda sausas geras oras, žiemos atostogų metas ir žmonės vėl mažiau važinėja automobiliais, spūsčių nebėra. Bet jei tik pasninga ar pradeda lyti, iškrenta krituliai, tai iš karto paveikia transporto srautus“, - vardijo pašnekovė.

Pasak jos, to priežastys – žmonės ima atsargiau vairuoti, laikytis didesnio atstumo tarp automobilių, važiuoja lėčiau.

„Vairuotojai yra atsargesni, nes esant prastam matomumui sunku pastebėti ir pėsčiuosius, tad jie yra labiau įsitempę ir stengiasi neskubėti“, - apibendrino M. Gusarovienė.

Policijos duomenimis, didesnių eismo įvykių sostinėje ryte nebuvo, tačiau didesnes, nei įprasta, spūstis galėjo lemti smulkios techninės avarijos.

Lapkritį tokių spūsčių Vilniuje buvo ir daugiau, pavyzdžiui, praėjusį penktadienį, lapkričio 13 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)