Bendrovės pranešė tokį sprendimą priėmusios po konsultacijų su Užsienio reikalų ministerija.

„Saugumas yra prioritetas ir nematome priežasčių, kam reikia tempti laiką, laukiant išvadų dėl Rusijos lėktuvo katastrofos“, - BNS sakė Lietuvos „Tez Tour“ Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė.

Jos teigimu, keliones į Šarm aš Šeichą įsigijusiems žmonėms bus siūloma rinktis poilsį kitame Egipto kurorte - Hurgadoje.

„Pranešame, kad vertindami situaciją Šarm aš Šeiche, po konsultacijų su Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija, suplanuotų skrydžių į Šarm aš Šeichą nevykdysime iki kitų metų sausio mėn. 3 d. Vykdysime tik grįžtamuosius skrydžius: artimiausi skrydžiai Šarm aš Šeichas – Vilnius bus vykdomi pagal grafiką, parskraidinant turistus“, – pranešime spaudai rašo „Novaturas“.

Įmonė praneša, kad šiomis datomis keliones į Šarm aš Šeicho kurortą užsisakiusiems turistams pasiūlys rinktis alternatyvas – poilsį kituose užsienio šalių kurortuose. Visus klientus, užsisakiusius keliones į Šarm aš Šeichą minėtomis dienomis, kelionių organizatorius prašo kreiptis į kelionių agentūrą, kurioje įsigijo kelionę.

„Pabrėžiame, kad atidžiai stebime įvykius Egipte, vadovaujamės Lietuvos užsienio reikalų ministerijos rekomendacijomis, oficialių institucijų Egipte, savo partnerių bei atstovų informacija, nuolat gauname naujausią informaciją ir, esant reikalui, reaguosime pagal aplinkybes nedelsdami",– praneša „Novaturas“.