Policija ir Lietuvos automobilinių kelių direkcija įspėja vairuotojus būti atsargiais keliuose, nes čia dėl transporto srautų gali susidaryti spūstys.

Pranešama, kad gali susidaryti grūstys tuose valstybinės reikšmės kelių ruožuose, kur vyksta kelio darbai.

Norint išvengti nelaimių keliuose siūloma neskubėti, kelionę planuoti šviesiu paros metu. Nors sinoptikai žada gerus orus, vis dėlto rytais temperatūra gali būti apie 0, todėl reikėtų būti atsargiems dėl galimo plikledžio.

Keisis eismas Vilniuje

Vilniaus miesto savivaldybė informuoja, kad Visų Šventųjų ir Vėlinių savaitgalį keisis eismo tvarka ties dažniausiai lankomomis kapinėmis – mieste bus ribojamas automobilių transporto eismas. Tačiau į Vilniaus gatves išriedės daugiau autobusų ir troleibusų.

Nuo spalio 24 d. iki lapkričio 1 d. Rokantiškių, Saltoniškių, Karveliškių ir Kairėnų kapinių prieigose šalia autobusų stotelių, apsisukimo žiedų, kapinių įėjimo vartų bus draudžiamas automobilių stovėjimas. Tuo tarpu spalio 31 d., Visų Šventųjų išvakarėse, ir lapkričio 1 d. keisis eismo organizavimas prie Rokantiškių, Saltoniškių, Karveliškių ir Kairėnų kapinių.

Transporto eismas į Rokantiškių kapines iš Stepono Batoro gatvės šeštadienį, spalio 31 d., ir sekmadienį, lapkričio 1 d., bus nukreiptas per Naujosios Vilnios rajoną, A. Kojelavičiaus, Šiaurės, Uosių, Kalno ir Rokantiškių gatvėmis.

Ąžuolyno gatvėje ties Saltoniškių kapinėmis minėtomis dienomis bus draudžiamas transporto eismas. Iš Laisvės prospekto galima bus privažiuoti iki automobilių stovėjimo vietų Viršuliškių gatvėje, o iš Ozo gatvės – iki automobilių stovėjimo aikštelių Ąžuolyno gatvėje.

Eismo organizavimas į Kairėnų kapines keisis tiek spalio 31 d., tiek ir lapkričio 1 d. Automobilių eismas nuo Nemenčinės plento pusės iš Kairėnų gatvės bus nukreiptas apvažiavimu Šilėnų gatve, o nuo Plytinės gatvės link kapinių bus nustatytas vienpusis eismas. Eismo organizavimas minėtomis dienomis taip pat keisis ir Karveliškių kapinių prieigose.

Vykstantys savo transportu į šias kapines per Pilaitės rajoną galės privažiuoti prie kapinių ne pagrindiniu, bet aplinkiniu keliu, esančiu už 1 km nuo pagrindinio įvažiavimo, važiuojant link Sudervės. Siekiant išvengti galimos automobilių spūsties pakeliui į Karveliškių kapines, rekomenduojama automobilius palikti stovėjimo aikštelėje Žvėryne ir kelionę iki kapinių tęsti 63 maršruto autobusu Žvėrynas–Pilaitės pr.–Karveliškės).

Policija įspėja vairuotojus, kad keliuose penktadienį-sekmadienį reikia tikėtis didesnio automobilių srauto. Taip pat informuojama, kad policija, atsižvelgdama į tai ir siekdama užtikrinti tvarką, skirs maksimalias viešosios policijos pareigūnų pajėgas dirbti keliuose. Daugiau policijos pareigūnų bus žmonių susibūrimo vietose bei vietose, kur dažniausiai įvyksta teisės pažeidimai, prie kapinių ir tamsiuoju paros metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)