Orlen Lietuva“ didmeninės degalų kainos nuo aukščiausio taško spalio 7 d. nukrito pastebimai. Pavyzdžiui, didmeninė dyzelino kaina spalio 7 d. siekė 0,912 eur/l, o spalio 28 d. - jau 0,875 eur/l (0,037 eur/l), A95 benzino spalio pradžioje – 1,014 eur/l, spalio 28 d. - 0,982 eur/l (0,032 eur/l skirtumas).

Didmeninės kainos kritimas jau atsispindi ir degalinių švieslentėse. Pavyzdžiui, „Neste“ degalinėse Vilniuje penktadienį (spalio 30 d.) dyzelino litro kaina jau nebesiekia ir vieno euro (0,996 eur/l). Nuo trečiadienio (spalio 28 d.) beveik visose degalinėse degalų kainos nukrito apie 1 euro centą už litrą.

Analitikai prognozuoja tolesnį žaliavinės kainos mažėjimą.

Savaitės pradžioje „Brent“ naftos kaina siekė vos 47,98 JAV dolerius už barelį. Tai – 11 proc. žemesnė kaina nei spalio mėnesio rekordas.

Statoil Fuel&Retail Lietuva” degalų kategorijos vadovas Ignas Klimaitis teigė, kad jei naftos kainos artimiausiu metu išliks tokios kaip paskutines dvi savaites ir nebus didelių JAV dolerio kurso svyravimų, labai didelio kainų mažėjimo degalinėse nebereikėtų tikėtis.

„Žemiau labai kristi galimybės nėra su šiandieninėmis naftos ir naftos produktų kainomis“, - komentavo pašnekovas.

Pasak jo, konkrečiai pasakyti, kiek per lapkričio šventes padidėja degalų pardavimai, negalėjo, tačiau specialistas pastebėjo: „Matuoti sunku, nes tai dar sutampa ir su savaitgaliu. Tačiau galima pastebėti, kad pasikeičia produktų krepšelis. Jei kasdien daugiau parduodama dyzelino, tai per tokias šventes šiek tiek padidėja benzino pardavimas: išvažiuoja gatves, kurie rečiau važiuoja arba važiuoja mažesnius atstumus“.

Pasiteiravus, ar savaitgalį gyventojai neturėtų baimintis, kad šiuo metu švieslentėse matomos degalų kainos išaugs, I. Klimaitis sakė: „Matau, kad tai, ką šiandien (penktadienio popietę) matome, turėtų išsilaikyti savaitgalį“.

Naftos produktų prekybos įmonių asociacijos vadovė Daiva Jokšienė teigė iš ankstesnių metų pastebėjusi, kad dažniausiai per Vėlines degalų pardavėjai arba siūlo nuolaidą mažindami kainą stenduose, arba didina nuolaidą lojaliems klientams su lojalumo kortele.


„Kainų didėjimų tikrai neturėtų būti“, - pridėjo ji.

Daugiau ir policijos keliuose

Policija įspėja vairuotojus, kad keliuose penktadienį-sekmadienį reikia tikėtis didesnio automobilių srauto. Taip pat informuojama, kad policija, atsižvelgdama į tai ir siekdama užtikrinti tvarką, skirs maksimalias viešosios policijos pareigūnų pajėgas dirbti keliuose.

Daugiau policijos pareigūnų bus žmonių susibūrimo vietose bei vietose, kur dažniausiai įvyksta teisės pažeidimai, prie kapinių ir tamsiuoju paros metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)