Iškilmingoje ceremonijoje simbolinę juostą perkirpo premjeras Algirdas Butkevičius, susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Tilto atidarymui skirti renginiai vyko nuo 9 valandų ryto. Skirtingose tilto pusėse susirinko Šančių ir Panemunės gyventojai, susitiksiantys tilto viduryje, kur ir vyks atidarymo ceremonija.

Planuojama, kad apie 10 valandą tiltu galės pradėti važiuoti automobiliai, o nuo vidurdienio juo ims kursuoti maršrutinis transportas.

Atidarius tiltą, šiek tiek pasikeis 52, 53 ir 54 maršrutinių taksi maršrutai, taip pat – 3, 22, 23, 27, 43 ir 46 autobusų maršrutai. 1 ir 4 maršrutų troleibusai tiltu važiuoti pradės nuo lapkričio 9 dienos.

Panemunės tilto statybos darbus, kurių vertė 29,8 mln. eurų, atlieka bendrovė „Kauno tiltai“. Atidarius tiltą rangovei dar bus likę pabaigti kai kuriuos smulkesnius darbus.

Prieš tilto atidarymą taip pat sutvarkytos Panemunėje link jo vedančios gatvės: rekonstruota ir iki keturių juostų išplatinta Tilto gatvė, atnaujinama Vaidoto gatvės danga. Žemųjų Šančių pusėje link tilto vedantis Juozapavičiaus prospektas buvo rekonstruotas prieš kelerius metus.

Vyriausybė Panemunės tilto statybai šiemet skyrė 7,24 mln. eurų. G.Petrauskas BNS sakė, kad dar apie 1 mln. eurų savivaldybė turės sumokėti 2016 metais.

Panemunės tiltas turėjo būti baigtas statyti prieš metus, tačiau darbai užsitęsė kilus problemų dėl darbų finansavimo. Dėl finansinių įsipareigojimų ir skolinimosi limitų savivaldybė negalėjo vien savo lėšomis finansuoti darbų, nuolat vėlavo atsiskaityti su rangove, o „Kauno tiltai“ darbus finansavo savo lėšomis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)