Naujuoju maršrutu SAS pasiūlys keleiviams keturis reisus per savaitę - pirmadieniais, ketvirtadieniais, penktadieniais ir sekmadieniais. Skrydžiai tarp Lietuvos ir Norvegijos sostinių bus vykdomi „Boeing 737-700” lėktuvais, talpinančiais 141 keleivį.

„Paskutiniaisiais metais pastebimai augo Norvegijos investicijos Lietuvoje: šių metų pirmąjį ketvirtį Norvegijos sukauptosios tiesioginės investicijos mūsų šalyje sudarė beveik 840 mln. eurų1. Dėl ekonomikos vystymosi sulėtėjimo mano minėtoje Skandinavijos šalyje, jos verslas ieško vis naujų investicinių galimybių Lietuvoje, kuri vertinama kaip ypač patraukli rinka. Kadangi SAS, visų pirma, orientuojasi į verslo keleivį, būtent verslo santykių plėtra tarp šių dviejų šalių paskatino mus atidaryti naują maršrutą tarp Vilniaus ir Oslo“, - pranešime teigė SAS vadovė Baltijos šalims ir Rusijai Rūta Jucienė.

SAS keleiviai iš Vilniaus per Oslą nuo šiol galės patogiai pasiekti mažesnius Norvegijos miestus: Bergeną, Bodą, Evenesą, Haugesundą, Moldę, Stavangerį, Trondheimą, Tromsą ir kitus.

„Vilniaus oro uostui labai svarbu užtikrinti patogų keleivių susisiekimą su didžiosiomis Europos sostinėmis – tai suteikia papildomų galimybių tiek Lietuvos turizmui, tiek ekonomikai. Džiugu, kad bendradarbiaudami su ilgamečiu partneriu, Skandinavijos oro linijomis, kurios Lietuvoje be pertraukų veikia jau 23 metus, galime tai padaryti. Tikimės, kad SAS maršrutų žemėlapis iš Vilniaus ir toliau tik plėsis, o skrydžių skaičius augs“, - pranešime sakė Vilniaus oro uosto direktorius Artūras Stankevičius.

Šiuo metu skrydžių bendrovė SAS iš Lietuvos į pagrindinius Skandinavijos oro uostus iš viso vykdo 55 skrydžių per savaitę: 19 skrydžių per savaitę tarp Vilniaus ir Kopenhagos bei 14 skrydžių per savaitę tarp Vilniaus ir Stokholmo, 18 skrydžių per savaitę tarp Palangos ir Kopenhagos, o nuo šiandien – ir keturis reisus per savaitę tarp Vilniaus ir Oslo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)