Anot jo, didmeninė dyzelino litro kaina per mėnesį padidėjo 30 centų, o "LUKoil" tinkle - tik apie 20 centų, rašo "Lietuvos žinios".

Automatinių degalinių tinklo "Neste Lietuva" Mažmeninės prekybos skyriaus vadovas Ringaudas Steikūnas taip pat teigė, jog "Mažeikių naftos" kainos jau tokios didelės, kad, esant normaliai maržai, daugelis produktų degalinėse turėtų kainuoti 3 litus.

"Šią savaitę degalų kainos tik didės. Artimiausiu laiku jos gali šoktelti per 3 litų ribą net automatinėse degalinėse", - sakė automatinių degalinių tinklo "Uno-X" Logistikos skyriaus vadovė Asta Grabažienė.

Šiuo metu degalų kainos degalinėse yra didžiausios per visą Lietuvos istoriją.

Nuolat didėjant pasaulinėms degalų kainoms, pagrindinės degalų tiekėjos Lietuvos rinkai "Mažeikių naftos" didmeninė dyzelino litro kaina nuo gegužės vidurio padidėjo daugiau nei 30 centų, A-95 benzino - daugiau nei 20 centų.

Tendencijos pasaulinėse naftos ir naftos produktų rinkose nesuteikia vilčių, kad degalų kainos degalinėse greitu laiku sumažės. Didėjant naftos produktų paklausai, o naftą eksportuojančioms šalims beveik išsėmus savo galimybes, ekspertai prognozuoja, kad naftos kaina netrukus perkops 60 JAV dolerių už barelį ribą, o šiemet pakils iki 70-80 dolerių už barelį.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"