Ilgus metus šiai įmonei vadovavęs Algimantas Puidokas iki šiol mina teismų slenksčius. Pasikeitus valdžiai pakeista ir ASA vadovybė. Rezultatai šokiruoja – lėšų surinkimas padidėjo beveik 60 proc.

Kas tai lėmė? Buvusios ir esamos Kauno valdžios nuomonės kardinaliai skiriasi.

Įspūdingas šuolis

2014 metų rugsėjį Kaune esančiuose parkavimo automatuose buvo surinkta 110 tūkst. eurų. Tuo tarpu šį rugsėjį surinkta net 172 tūkst. eurų. Tai net 57 proc. daugiau.

Šie skaičiai šokiruoja, nes nauja valdžia skaičiavo, jog dėl pasikeitusios rinkliavos taisyklių pajamos mažės. Buvo priimta 5 minučių tolerancijos taisyklė, kuri galioja nuo 2015 metų sausio. Tai reiškia, kad sustojęs vairuotojas turi 5 minutes susimokėti už parkavimą. Be to, liepos mėnesį įsigaliojo ir 10 minučių terminas, kuomet nebaudžiama iš viršytą parkavimo laiką.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis meta akmenį į buvusios valdžios daržą.

„Subūrėme naują komandą, turinčią visiškai kitokį požiūrį į įmonių valdymą, pajamų surinkimą ir apskaitą. Kas galėtų paneigti tas eilę metų sklandžiusias kalbas, kad dalis į parkavimo automatus kauniečių sumestų pinigų būdavo neapskaitomi ir naudojami kai kurių partijų rinkiminėms kampanijoms?“, - DELFI teigė V. Matijošaitis.

Pasikeitus valdžiai Kaune, iš VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ buvo atleisti buvę vadovai: nepajudinamu eilę metų vadintas A. Puidokas, konservatoriai Vygantas Gudėnas ir Gediminas Budnikas, kurie per rinkimus perrinkti į Kauno miesto tarybą.

Siūlo kreiptis į teisėsaugą

Buvęs Kauno meras konservatorius Andrius Kupčinskas sako, kad jei kyla įtarimų dėl ASA veiklos, dabartinė valdžia turi kreiptis į teisėsaugą.

„Tiesiu taikiniu turi kreiptis į teisėsaugą, nes kitaip tai yra populizmas, melas. Nusikalstama veika turi būti išaiškinta. Mano sąžinė absoliučiai rami“, - DELFI teigė A. Kupčinskas.

Buvęs laikinosios sostinės vadovas vertindamas situciją sako, jog buvo ir gana objektyvių veiksnių galėjusių lemti padidėjusius pinigų srautus. Visų pirma visomis dienomis apmokestintas stovėjimas rotušės aikštėje.

„Pakeista nemažai tarifų. Ta pati Rotušės aikštė, kuri šeštadieniais ir sekmadieniais nebuvo apmokestintama, dabar apmokestinama nuo 8 iki 24 valandos ir ne mažiausiu tarifu. Dalis Karaliaus Mindaugo prospekto apmokestinta ir taip toliau. Tas neabejotinai irgi turėjo įtakos. Jei metami kažkokie kaltinimai dėl finansavimo, tai aš siūlau tiesiu taikiniu kreiptis į teisėsaugą“, - DELFI teigė A. Kupčinskas.

Samdys inkasatorius

Tuo tarpu naujoji ASA valdžia ėmėsi plombuoti visus parkomatuose esančius seifus.

Naujasis ASA vadovas Justas Limanauskas sako, kad parkomatų plombavimas nėra privalomas, tačiau nuspręsta to imtis, kad darbuotojai neturėtų tiesioginio kontakto su pinigais.

„Stengiamės, kad nebūtų net teorinės galimybės kažką padaryti. Šiuo metu pinigai vis dar surinkinėjami, tačiau paskelbtas konkursas dėl inkasavimo paslaugų pirkimo, kad absoliučiai mes nesiliestume prie pinigų, o tai padarytų įmonės, turinčios licencijas“, - sako J. Limanauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (969)