„Visorių bendrijos teritorijoje asfaltuoto kelio laukėme apie 20 metų, kelias buvo vis lopomas, o dabar visiškai jį suremontavo, paklojo naują“, - DELFI situaciją pasakojo Visorių seniūnaitis Vaidas Šimanskas.

Jis skaičiuoja, kad suremontuotas ruožas nėra labai ilgas, apie 0,5-1 km, bet gyventojams jis svarbus. Visgi nauja kelio danga vairuotojai džiaugėsi neilgai.

„Prieš 3 mėnesius paklojo visiškai naują asfaltą, dabar jį vėl perkasė, nes klojo tinkus statomam daugiabučiui. Už naują asfaltą sumokėjo savivaldybė ir mus piktina tai, kad naujas kelias vėl buvo supjaustytas ir perkastas, kitais metais vėl atsiras duobės“, - prognozavo seniūnaitis.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio ir transporto departamento Infrastruktūros skyriaus Inžinerinių tinklų poskyrio vedėja Viktorija Kaušylienė DELFI komentavo susidariusią situaciją.

„Gyvenamam namui Visorių g. 16 per Visorių gatvės važiuojamąją dalį buvo išduotas leidimas kasti ir atviru būdu pakloti vandentiekio, lietaus ir buitinėms nuotekoms bei šilumos tiekimui reikalingiems tinklams, - komentavo ji. - Darbai Visorių gatvės važiuojamojoje dalyje baigti, asfaltbetonio danga atstatyta.“

Įmonei buvo išduotas leidimas darbams atlikti iki šių metų spalio 14 d., tai ir buvo padaryta. Tačiau kelias buvo suremontuotas nesulaukus, kol baigsis įmonei išduoto leidimo galiojimas tinklams tiesti.

„Įmonė, statantį pastatą, leidimą statyboms ir kasinėjimams gavo anksčiau, negu buvo priimtas sprendimas dėl Visorių gatvės remonto, - dėstoma Vilniaus savivaldybės Miesto ūkio departamento ir transporto skyriaus vedėjo pavaduotojo, Eksploatacijos poskyrio vedėjo Gintauto Kazimiero Niauros atsakyme. - Įmonė, statanti pastatą, dangas privalo atstatyti savo lėšomis, savivaldybei tai nekainuos nė cento. Gatvė bus atstatoma visu gatvės pločiu.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)